Chazia Mourali guilty pleasure

Chazia Mourali heeft - net als iedereen - een guilty pleasure. In haar geval zijn dat foute Engelse mannen. Dat bekent de televisiepresentatrice in een interview op NPO Radio 2.

"Zo’n Mick Jagger, van wie de vriendin nog geen zelfmoord heeft gepleegd of hij heeft alweer een balletdanseres bezwangerd", noemt ze als voorbeeld. "Of Hugh Grant, die - ik weet niet hoeveel - vrouwen tegelijkertijd bezwangert."

Article continues after the ad

Knetterfout

Maar ook Jude Law, "die een relatie heeft met de bloedmooie Sienna Miller, maar toch nog even tussendoor de nanny doet. Ze zijn stuk voor stuk knetterfout, maar zo understated, met dat ironische lachje. Dat gevoel dat ze uitstralen dat niets ze raakt, dat ze alles maar kunnen weglachen. Ik ben daar met mijn mediterraanse temperament echt heel jaloers op."

De Zwakste Schakel

Verder bekent de 55-jarige journalist dat zij, vijftien jaar na dato, nog dagelijks wordt aangesproken op het programma De Zwakste Schakel dat ze drie jaar lang presenteerde. "Ik word nog steeds dagelijks aangesproken door mensen die daar met zoveel plezier naar hebben gekeken", vertelt Chazia. "Daar hebben we zoveel losgemaakt, daar hebben we toch echt iets goeds gedaan. We hebben toen ook heel hard gewerkt om dat goed te krijgen: dat toontje, mijn imago, het zwarte leer. Dat was ontzettend leuk."

Klimaatzorgen

Chazia maakt zich tegenwoordig vooral zorgen over het klimaat. "We zijn bij ons thuis bijna helemaal gestopt met vlees eten", legt ze uit. "Hoeveel de productie van vlees kost voor de planten, voor de CO2-uitstoot, voor de dieren. Minder vlees is een ongelooflijk makkelijke manier om een bijdrage aan de oplossing van het probleem te leveren."

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.