Chazia Mourali guilty pleasure

Chazia Mourali keert volgend jaar terug op de Nederlandse televisie. Voor NTR maakte ze de vierdelige serie Chazia & Puccini, waarin ze het leven en het werk van componist Giacomo Puccini onderzocht.

Mourali, zelf een groot operaliefhebber, noemt het maken van de serie 'een droom die uitkomt'. Ze reisde af naar Italië waar onder andere opnames zijn gemaakt in de privehuizen van Puccini en gesprekken zijn gevoerd met zowel kenners als met de gewone man op straat.

Article continues after the ad

Liefde voor opera

'Ik wilde zo graag mijn liefde voor opera en voor Puccini delen met de kijker', zegt Mourali. 'En dat gaat hopelijk lukken dankzij deze prachtserie waarin we op de mooiste plekken zijn geweest om een buitengewoon boeiend levensverhaal te vertellen van iemand die tegenwoordig toch een beetje bekend staat als een ‘foute man’.'

De zwakste schakel

Mourali kreeg grote bekendheid met haar programma De zwakste schakel. Daarin stond ze bekend om haar meedogenloze uitspraak 'Je bent de zwakste schakel, tot ziens!'. Chazia & Puccini is vanaf 3 januari te zien op NPO 2.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.