De chauffeur die in april betrokken was bij een mislukte overval op René van der Gijp is veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De 21-jarige Ryan van V. is donderdag schuldig bevonden door de rechtbank van Rotterdam.

Van V. reed op 27 april drie overvallers van Ridderkerk naar het huis van Van der Gijp in Dordrecht. De twintiger wist naar eigen zeggen niet dat het drietal de 59-jarige voetbalanalyticus zouden overvallen, maar de rechter vindt dat Van V. dat wel had kunnen weten.

Geen woningoverval

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder nog een celstraf van 24 maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk. De rechter gaat niet mee in de strafeis, omdat hij vindt dat er geen sprake was van een woningoverval. Het OM baseerde zich in zijn eis op de richtlijnen die gelden bij woningovervallen. Van der Gijp arriveerde op de bewuste avond rond 22.30 uur bij zijn woning toen de drie met hamers op zijn autoruiten begonnen in te slaan. De oud-profvoetballer, die terugkwam van een uitzending van Veronica Inside, wist te ontkomen door hard achteruit te rijden.

Spijt

Van V. werd in juni opgepakt door de politie. Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak, twee weken geleden, betuigde hij spijt. 'Ik had het nooit mogen doen', citeerde een verslaggever van RTL Boulevard hem op de zitting. 'Ik ben heel dom geweest. Het is best heftig als je het zo ziet en hoort.' De man is ook veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij een poging tot diefstal uit een woning in Krimpen aan den IJssel op 22 mei. Ook in deze zaak speelde de 21-jarige man als chauffeur. De woningoverval mislukte, omdat de overvallers werden betrapt door de bewoonster van het huis.

Article continues after the ad

Door: Nu.nl | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.