Charlene Tilton was een van de grootste sekssymbolen van de jaren tachtig dankzij haar rol als Lucy Ewing in de tv-serie Dallas. Haar persoonlijke leven werd echter getekend door drama: een afwezige vader, oplichting en de plotselinge dood van haar verloofde. Story sprak met de Amerikaanse actrice.

Amerikaanse hitserie

In de jaren tachtig hield Charlene Tilton (58) miljoenen Dallas-kijkers in de ban als de verleidelijke maar achterbakse Lucy Ewing. De Amerikaanse hitserie, waarin de manipulatieve oliebaron J.R. en zijn punch drinkende vrouw Sue Ellen elkaar op leven en dood bevochten, werd naar schatting door 300 miljoen mensen in 57 landen bekeken. Dallas maakte Charlene wereldberoemd. ‘Het was een krankzinnige tijd. Ik kon onmogelijk over straat zonder bodyguards,’ blikt ze terug op haar Dallas-jaren vanuit de lounge van het Amsterdamse Apollo Hotel. ‘Dallas was een fenomeen. Overal waar we kwamen, werden we onthaald als rocksterren.’ Daar heeft ze legio voorbeelden van: ‘Tijdens een promotietour in Kaapstad, Zuid-Afrika, zou ik acte de présence geven in een groot winkelcentrum. Er bleek geen beveiliging te zijn geregeld. Mijn manager wilde meteen rechtsomkeert maken, maar de organisatie bezwoer dat alles onder controle was.

Event

De maand daarvoor hadden ze Elizabeth Taylor en Richard Burton ontvangen, dus dit konden ze ook wel aan. Mijn manager zei: Jullie hebben geen idee. Hij kreeg gelijk. Er waren tienduizend mensen op het event afgekomen. Ze moesten me razendsnel afvoeren, omdat ik onder de voet werd gelopen. Onderweg terug naar de auto werd ik met mijn hoofd tegen een glazen muur geslagen.’ Ondanks alle hysterie is ze altijd met beide benen op de grond blijven staan. ‘De cast van Dallas voelde als een echte familie. We werkten zeven dagen in de week. Iedereen was op tijd en kende zijn tekst. Er waren geen diva’s en we hielden van elkaar,’ aldus Charlene, die op uitnodiging van Hollywood Produksiyon een bezoek aan Nederland bracht.

Article continues after the ad

Het hele interview lees je in de nieuwste Story. Editie 43 ligt nu in de winkel. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP