Chantal Janzen heeft gisteren geschiedenis geschreven tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2020. De presentatrice mocht namelijk voor de zesde keer de award voor Televizier-Ster Presentatrice mee naar huis nemen.

Eva Jinek en Miljuschka Witzenhausen

Ze heeft al met flinke regelmaat in de stoel mogen plaatsnemen, en ook dit keer zat Chantal, die in een prachtige jurk met bijpassend mondkapje van David Laport verscheen, samen met Eva Jinek en Miljuschka Witzenhausen bij de laatste drie genomineerden. Toch was het de presentatrice, die dit jaar onder andere het aangepaste Eurovisie Songfestival mocht presenteren, die er met de winst vandoor ging.

Spiekbriefje

Als je zo vaak als Chantal genomineerd bent en een prijs in de wacht sleept, dan heb je uiteraard een speech mee om allerlei mensen te bedanken. En hoewel Chantal in haar leven heel veel teksten uit haar hoofd heeft geleerd, haalde ook zij gisteren het in haar jurk verstopte spiekbriefje tevoorschijn. Hiermee refereerde de presentatrice naar Famke Louise, die een paar weken terug in Jinek aan tafel verscheen met een briefje om over het coronavirus te praten, en vervolgens op social media door het slijk werd gehaald. Volgens de winnares van de avond is het niet makkelijk om als 21-jarige op te groeien in deze wereld, en pleitte ze er dan ook voor dat mensen een stukje liever voor elkaar zijn.

Cultuur

Daarmee was de speech van Chantal echter nog niet klaar. De vrouw die programma's als The Voice of Holland, Oh, wat een jaar! en Dancing with the Stars presenteert wilde haar gewonnen award namelijk opdragen aan de cultuur. Ook hier haalde ze de inmiddels beruchte Jinek-aflevering met Diederik Gommers en Famke Louise weer aan, en noemde ze dit de ultieme verbinding tussen personen die een ander standpunt hebben. Volgens haar kunnen dit soort momenten alleen live op tv, in een theater of concertzaal ontstaan. 'Dit is wat cultuur zo bijzonder maakt en waarom televisie nog steeds meetelt in deze veranderende wereld. Alsjeblieft, zorg goed voor onze cultuur, zorg goed voor én let goed op elkaar. Dankjewel voor deze prachtige prijs', aldus Chantal.

Article continues after the ad

Bekijk de hele speech hieronder terug.

Beeld: Brunopress, YouTube

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.