Nadat onder andere Wendy van Dijk en Linda de Mol de overstap maakten van RTL naar Talpa, speelde natuurlijk meteen de vraag of er nog meer zouden volgen. Chantal Janzen laat weten dit niet van plan te zijn: “Ik ben gelukkig bij RTL, dus ik blijf er met alle plezier”.

Mooi pakket

In Veronica Magazine doet Chantal een boekje open over haar carrière en de toekomst ervan. En voorlopig zal die zich gewoon nog bij RTL afspelen. “Voordat het vertrek van Linda, Wendy en Gordon speelde, had ik al een afspraak met RTL gemaakt voor een bepaalde periode”, aldus de presentatrice. “Geld is niet mijn belangrijkste motivatie. Ik heb een mooi pakket en ik verdien genoeg.”

Afspraak is afspraak

Of het meespeelt dat ze niet voor haar voormalige schoonvader John de Mol zou willen werken? Dat is volgens Chantal helemaal niet aan de orde. “Mijn contact met John is goed, close zelfs, maar als je een afspraak maakt, moet je die gewoon nakomen”, legt ze uit. “Ook al biedt iemand jou weet-ik-veel.”

Meer produceren

Waar Chantal vooral plezier uit haalt, is het programma Chantal blijft slapen, dat de blondine niet alleen presenteert maar ook produceert. “Het is het eerste programma dat ik helemaal zelf draai. We kunnen ons geen luxe veroorloven, nu in elk geval nog niet. Er is geen fancy catering, desnoods nemen we zelf onze broodjes mee. Dat maakt ook niet uit. Hoe gaaf is het om zelf iets te maken.”

Article continues after the ad

Het is dan ook haar intentie om in de toekomst vaker in de rol van producent te kruipen. “Ik ben altijd al bezig geweest met mensen op de juiste plek te krijgen en ik hou ervan om anderen de ruimte te bieden. Als mensen dat niet bij mij hadden gedaan, was ik ook minder ver gekomen”, geeft Chantal toe. “Ik ben veertig en het zou sneu zijn als ik alles zelf zou moeten blijven doen. Je hebt er niets aan om iemand die hoger op die ladder komt daar vanaf te schoppen.”

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Edwin Smulders