Chantal Bles Ananas challenge

Chantal Bles is vorige week met de Ananas Challenge gestart op haar Instagram en sindsdien gaat haar vochtafdrijvende tip helemaal viraal. De styliste roept vooral haar vrouwelijke volgers op om met haar mee te doen, om zo minder vocht vast te houden in het lichaam.

Chantal kreeg de tip van haar huidtherapeute Sofia van het Knap Institute. Sofia komt zelf uit Equador en daar is het heel gebruikelijk om met natuurlijke recepten te werken. In Equador wordt deze manier van vochtafdrijving ook wel zumo de piña genoemd.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Onbespoten ananas
  • Grote pan
  • Snijplank
  • Mes
  • Tandenborstel (ja, echt!)
  • Drie liter water

Wat moet je doen?

Je snijdt de schil van de ananas en deze maak je schoon met een tandenborstel. Als je dit gedaan hebt, breng je de schillen aan de kook in drie liter water. Je hoeft het niet uren te laten koken, dus als het water eenmaal kookt, kan je de pan van het vuur halen en de sap af laten koelen. Vervolgens heb je dus 'natuurlijke ananassap', waar je volgens Chantal wel anderhalve dag mee kunt doen.

Waarom werkt ‘ananassap’?

Er zitten verschillende voedingsstoffen en antioxidanten in een ananas en die voorzien je lichaam van een hoog vitamine C-gehalte en bromelaïne, oftewel een onstekingsremmer. Daarnaast staan de ananas en haar schil erom bekend een goed vocht afdrijvend vermogen te hebben.

Article continues after the ad

Je zult alleen wel vaker naar de wc moeten om het allemaal uit te plassen, maar dan weet je tenminste dat de ananas haar werk doet!

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Glamour | Beeld: Peter Smulders