Elk jaar weer barst het een paar weken voor Kerstmis los: honderden bekende kerstliedjes schallen door de ether. Iedere grote artiest heeft wel een kerstnummer opgenomen waardoor zelfs feestdagenhaters in de stemming komen. Maar achter de passie waarmee de vertolker zijn lied zingt, gaat vaak een immens verdriet schuil...

O Holy Night 

Tientallen artiesten zingen de kerstsong O Holy Night, maar bijna iedereen is het erover eens: de versie van Céline Dion (49) zorgt voor kippenvel. Céline viert dit jaar voor het eerst Kerstmis zonder haar grote liefde René Angélil, sinds haar twaalfde haar manager en sinds 1994 haar echtgenoot.

Doodzieke echtgenoot

Op 14 januari 2016 overleed René, twee dagen voor zijn 74e verjaardag, aan de gevolgen van kanker. Maandenlang zorgde Céline voor haar doodzieke echtgenoot. Ze vertelde: ‘Het is zó zwaar. Hij kan niet eten, dus ik moet hem voeren. We leven van dag tot dag.’ Begin 2016 werd duidelijk dat René niet zou genezen. ‘De laatste dagen van zijn ziekbed heb ik tegen hem gezegd: Ik zal er voor je zijn, je zult in mijn armen sterven. (...) Het is heel emotioneel voor me, en dat zal alleen maar erger worden. Ik ben er kapot van. Dit doet zo’n pijn. Ik weet niet hoe ik zonder René verder moet. Hij was mijn grote liefde.’

Nieuwe start

Na René’s overlijden zette Céline het huis waar ze met hem en hun drie kinderen zo gelukkig was geweest, meteen te koop. Ze begon elders een nieuw leven, en naar het schijnt is in dat leven plaats gekomen voor een nieuwe liefde. Afgelopen zomer werd Céline gespot met de zeventien jaar jongere Spaanse Pepe Muñoz, een van haar dansers, met wie zij restaurants en modeshows bezoekt. Céline’s omgeving ontkende dat de zangeres en Pepe meer dan vrienden waren, maar onlangs werden de twee weer samen gesignaleerd in Las Vegas...

Beeld: ANP

Gordon heeft de zaak tegen zijn ex Kevin B. gewonnen. De rechter stelde vast dat Gordon wel degelijk “een affectieve en seksuele relatie” had met de arts in opleiding uit Almere.

Relatie

Kevin mag zijn relatie met de entertainer niet meer ontkennen. De voorzieningenrechter van de rechtbank in Lelystad baseerde zich op “duizenden WhatsApp-berichten” tussen de twee. Gezien de hoeveelheid en de inhoud van de berichten is volgens de rechter “niet vol te houden” dat er geen sprake was van een relatie. Het contactverbod dat Kevin eiste, komt er niet. De entertainer nam na 3 maart geen contact meer op met de arts in opleiding en verklaarde twee weken geleden in de rechtbank dat hij geen contact meer zal zoeken met Kevin. Dat vindt de rechter voldoende.

Dwangsom

Ook de rectificatie waar Gordon om vroeg, komt er niet. Die is “niet meer nodig”. Wel bepaalde de rechter dat Kevin zijn relatie met Gordon niet meer mag ontkennen. Doet hij dat wel, dan moet hij een dwangsom van 5000 euro betalen. Kevin spande het kort geding aan en eiste aanvankelijk dat alle verwijzingen naar hem van Gordons social media verdwenen. De entertainer haalde al snel alle posts over Kevin weg en daarmee leek de zaak van de baan. Maar de arts in opleiding beweerde dat Gordon hem stalkte en stapte toch naar de rechter in de hoop dat de entertainer een contactverbod kreeg. Gordon eiste op zijn beurt een rectificatie, omwille van zijn reputatie.

Bedrogen

Gordon stelde Kevin in februari voor als de man van zijn leven. Al snel bleek dat de entertainer niet de enige was die dacht een relatie te hebben met de arts in opleiding uit Almere. Gordon voelde zich bedrogen, “in mijn emotie” sloeg hij Kevin en zwaaide hij met een mes. De entertainer wilde tekst en uitleg, maar de Almeerder verbrak alle contact. Daarom nam Gordon ook contact op met vrienden en familie van Kevin.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

Linda de Mol heeft voor haar dochter Noa een dubbel benedenhuis gekocht in het centrum van Amsterdam. Het optrekje is 143 vierkante meter, meldt de website Bekendeburen.

Peperduur huis

Het huis beschikt over vier kamers, twee balkons en een patio. Een keuken zit er nog niet in, die moet nog worden geïnstalleerd. Linda betaalde volgens de website 875.000 euro. Eerder hielp de presentatrice ook zoon Julian aan een huis in de hoofdstad. De 18-jarige Noa is op papier voor eenderde eigenaar van de woning.

Beeld: Edwin Smulders