Catherine Keyl denkt dat ze net op tijd uit Zuid-Afrika is vertrokken. Ze bezocht daar haar ex-vriend, maar vanwege het coronavirus besloot ze eerder naar Nederland terug te keren. In een openhartig interview met Story vertelt de presentatrice hoe ze naar de nieuwe talkshow van Gordon en Patty Brard kijkt, dat ze werd afgewezen door John de Mol en over haar wens om terug te keren bij Omroep MAX, waar ze destijds om een verdrietige reden afscheid moest nemen.

'Ik ben blij dat ik weer terug ben in Nederland. Zuid-Afrika had een leuke vakantie kunnen zijn, maar in deze tijden ben ik liever thuis.’ Catherine Keyl (73) had het geluk dat ze een van de laatste vliegtuigstoelen wist te bemachtigen. ‘Ik was op bezoek bij mijn ex-vriend Peter,’ vertelt ze aan Story. ‘Toen ook in Zuid-Afrika de boel op slot ging, bood hij aan dat ik bij hem kon blijven logeren. Dat heb ik een paar dagen gedaan. Het ging er echter steeds meer op lijken dat alle grenzen dicht zouden gaan. En dan had ik daar wellicht drie maanden moeten wonen. Dat is leuk als je een relatie hebt en graag bij elkaar wilt zijn. Maar Peter en ik zijn uit elkaar. Dan wil je niet meer vierentwintig uur op elkaars lip zitten.’ Inmiddels is Catherine terug op Nederlandse bodem en bekijkt ze hoe ze haar dagen gaat vullen. ‘Ik had me verheugd op de dagelijkse talkshow van Gordon en Patty Brard, die op 6 april zou beginnen. Maar ik heb begrepen dat het is uitgesteld omdat er publiek in de zaal zit.’ Catherine heeft geen idee wat ze van dit programma moet verwachten. Zelf presenteerde ze halverwege de jaren negentig vijf jaar lang de dagelijkse show Catherine, waar elke dag ruim een miljoen mensen naar keken. Patty en Gordon gaan nu een dergelijke show op SBS6 maken.

Article continues after the ad

Om de gasten

‘Inhoudelijk kan en wil ik er nog niets over zeggen omdat ik niet weet hoe het eruitziet. Maar qua presentatie hoop ik dat het niet om Gordon en Patty draait. In al hun andere programma’s draait het wel om hen, maar in zo’n talkshow moet het om de gasten gaan. Ik weet ook niet of zij echt geschikt voor zo’n programma zijn. Dat ze zelf het een en ander hebben meegemaakt, is niet voldoende. Er komt veel meer bij kijken. Ik ben er in elk geval heel benieuwd naar.’ Catherine hoopt ook op een tv-comeback. ‘Een paar maanden voordat bekend werd dat Gordon en Patty dit programma zouden krijgen, heb ik John de Mol een e-mail gestuurd. Het leek mij leuk om het bekende Amerikaanse programma The View met Nederlandse presentatoren te maken. Ik heb zelf enige tijd stage gelopen bij de Amerikaanse presentatrice Barbara Walters en ik weet hoe deThe View wordt gemaakt. Dat kan ook in Nederland. Maar via Karin de Groot kreeg ik een mail terug dat ze niet geïnteresseerd zijn. Kort daarna werd bekend dat Gordon en Patty een dagelijkse show krijgen.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele artikel in Story. Editie 13 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.