Wereldster Catherine Deneuve haalt, samen met 99 Françaises uit de culturele en academische wereld, hard uit naar de #MeToo-beweging. Volgens de Franse actrice slaat de heksenjacht op flirtende mannen de plank zó mis dat de seksuele vrijheid wordt bedreigd. Sterker nog: mannen moeten volgens Catherine vrouwen juist blijven benaderen!

More content below the advertising

Weinig vrouwen kunnen met hun uitspraken in Frankrijk zo’n schok veroorzaken als actrice, zakenvrouw en voormalig Chanel-gezicht Catherine Deneuve dat kan. De actrice – die in 1985 Marianne speelde, het nationale symbool van de vrouwelijkheid van Frankrijk – geniet nog altijd veel aanzien in het ‘land van de liefde’. Onlangs haalde ze hard uit naar de #metoo-beweging van vrouwen die openlijk verklaren door kopstukken uit de entertainmentwereld te zijn misbruikt. Zelfs in het flirtzieke Frankrijk, waar het een publiek geheim is dat in het verleden menig president er een of meerdere minnaressen en zelfs buitenechtelijke kinderen op nahield, hebben de uitlatingen van de actrice en haar collega’s veel ophef veroorzaakt. ‘Wij verdedigen met klem het recht om lastig te vallen, omdat dat onmisbaar is voor seksuele vrijheid,’ schrijven Catherine en 99 andere bekende Franse vrouwen in een brief die werd gepubliceerd in de krant Le Monde. ‘Verkrachting is een misdrijf. Maar iemand proberen te verleiden, zelfs aanhoudend of onhandig, is dat niet. Ook is hoffelijkheid geen uiting van macho-agressie.’

Lees het hele artikel in Story 3. Deze editie ligt nu in de winkel.

Beeld: ANP

 

Elke week deelt Story de mooiste, ontroerendste en bijzonderste foto’s die voorbijkomen op Instagram. Een mooi kijkje in het leven van de sterren.

Yolanthe Cabau

Nicolette Kluijver

Tim Douwsma

Rick Brandsteder

Rossana Kluivert

Bekijk alle foto's in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

More content below the advertising

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders, Instagram

Als schooldirecteur Anton speelt Diederik Ebbinge (49) in De Luizenmoeder de rol van zijn leven; hij werd een van de populairste en meest nabesproken karakters. Ook in de rollen die hij daarvoor speelde, zoals in Familie Kruys, Soof en Toscaanse Bruiloft, boekte de mollige acteur het nodige succes. 

Het succes bracht hem echter spanningen. Vooral thuis, waar hij met zijn tien jaar jongere vrouw Roosmarijn en hun zoons Lodewijk (11) en Gilles (10) een gezin vormt. Ze hadden een duur huis gekocht, de druk om de hoge kosten te kunnen blijven ophoesten werd te groot. En dat leidde tot relationele problemen. In Volkskrant Magazine vertelt hij daarover openhartig: ‘Het is ook weleens moeilijk tussen ons geweest, hoor. Een jaar of vijf geleden kwam ik in een enorme burn-out terecht. Voor die tijd was ik een tijd vrij onmogelijk.’ Diederik zocht zijn heil in verzachtende softdrugs. ‘Ik blowde heel veel – inmiddels zie ik dat dat voor mij de enige manier was om te ontspannen. Maar ik leefde daardoor dus chronisch onder een deken,’ zegt hij in het interview.

More content below the advertising

Laatste seizoen

Hij was destijds volledig uitgeput. ‘Daar kwam ik overigens pas achter toen ik aan Roos merkte dat ze het zat was, en dat ik mijn gezin zou kwijtraken als ik niet veranderde. Dus toen heb ik een grote omslag gemaakt. En sindsdien is het weer fantastisch tussen ons.’ Het tweede seizoen van De Luizenmoeder wordt tevens het laatste, als het aan Diederik – die de serie schrijft met hoofdrolspeelster Ilse Warringa – ligt. Dat heeft vooral te maken met zijn uitdossing in de tv-hit: ‘Om nog een keer drie maanden met een snor en een permanent rond te gaan lopen, daar heb ik gewoon geen zin meer in.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders