Wereldster Catherine Deneuve haalt, samen met 99 Françaises uit de culturele en academische wereld, hard uit naar de #MeToo-beweging. Volgens de Franse actrice slaat de heksenjacht op flirtende mannen de plank zó mis dat de seksuele vrijheid wordt bedreigd. Sterker nog: mannen moeten volgens Catherine vrouwen juist blijven benaderen!

Weinig vrouwen kunnen met hun uitspraken in Frankrijk zo’n schok veroorzaken als actrice, zakenvrouw en voormalig Chanel-gezicht Catherine Deneuve dat kan. De actrice – die in 1985 Marianne speelde, het nationale symbool van de vrouwelijkheid van Frankrijk – geniet nog altijd veel aanzien in het ‘land van de liefde’. Onlangs haalde ze hard uit naar de #metoo-beweging van vrouwen die openlijk verklaren door kopstukken uit de entertainmentwereld te zijn misbruikt. Zelfs in het flirtzieke Frankrijk, waar het een publiek geheim is dat in het verleden menig president er een of meerdere minnaressen en zelfs buitenechtelijke kinderen op nahield, hebben de uitlatingen van de actrice en haar collega’s veel ophef veroorzaakt. ‘Wij verdedigen met klem het recht om lastig te vallen, omdat dat onmisbaar is voor seksuele vrijheid,’ schrijven Catherine en 99 andere bekende Franse vrouwen in een brief die werd gepubliceerd in de krant Le Monde. ‘Verkrachting is een misdrijf. Maar iemand proberen te verleiden, zelfs aanhoudend of onhandig, is dat niet. Ook is hoffelijkheid geen uiting van macho-agressie.’

Lees het hele artikel in Story 3. Deze editie ligt nu in de winkel.

Beeld: ANP

 

Na de stukgelopen relatie met rapper Lil’ Kleine heeft vlogster Monica Geuze het geluk in de liefde hervonden met FC Groningen-spits Lars Veldwijk, van wie ze in blijde verwachting is. Onlangs raakte het stel flink in opspraak toen Monica het geslachtsdeel van Lars ‘per ongeluk’ in beeld bracht. 

In het leven van de bekendste vlogster van ons land, de 23-jarige Monica Geuze, zijn twee dingen altijd binnen handbereik: haar mobiele telefoon, waarmee ze haar bijna 900.000 volgers op Instagram dagelijks van foto’s en filmpjes voorziet, en haar vriend en profvoetballer Lars Veldwijk (26). Ondanks het feit dat Monica in haar vlogs haar dagelijkse beslommeringen aan ruim 400.000 abonnees laat zien al veel details over haar privéleven prijsgeeft, raakte ze onlangs flink in opspraak toen ze het geslachtsdeel van Lars ‘per ongeluk’ in beeld bracht. Vervolgens barstte er online een orkaan van kritiek los op Monica en Lars, waarop de vlogster besloot het filmpje te verwijderen. Kennelijk valt de naakte waarheid zélfs op het internet niet bij iedereen in de smaak.   

Dit artikel komt uit Story editie 16. Nu in de winkel. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Peter Smulders

Op de recente foto’s die Story publiceerde van Sylvie Meis en Sander Klieverik, terwijl ze in romantisch Parijs verbleven, leken de twee nog zo gelukkig. Maar volgens insiders zou de liefde inmiddels bekoeld zijn. Dokter Sander schitterde dan ook door afwezigheid tijdens de uitbundige festiviteiten voor Sylvies 40ste verjaardag. Ook werd zijn naam niet één keer door Sylvie genoemd tijdens haar emotionele openingsspeech.

Toen Sylvie Meis nog samen was met haar Libanese verloofde Charbel Aouad, had ze zich haar veertigste verjaardag heel anders voorgesteld. Het oorspronkelijke plan om samen met vrienden en familie een knalfeest te geven op een nader te bepalen A-locatie, ging na de breuk met Charbel de prullenbak in. Sylvie wilde haar verjaardag echter niet zomaar voorbij laten gaan, en beleefde samen met haar familie en dierbare vrienden een feestweekend in haar woonplaats Hamburg. Maar haar nieuwe liefde Sander Klieverik (32), met wie ze recentelijk nog zo verliefd door Parijs flaneerde, was in geen velden of wegen te bekennen! Niet tijdens het taart-moment bij Sylvie thuis, niet tijdens een chique lunch, niet tijdens het diner in restaurant Henny’s én niet tijdens de glamourparty in het Radisson Blu Hotel. Bij die laatste locatie fungeerde Sylvies broer Daniël als chaperonne, terwijl iedereen had verwacht dat ze aan de arm van Sander haar entree zou maken. En het was niet Sander die Sylvie tijdens een openingsspeech ten overstaan van de zestig gasten de liefde verklaarde, maar wederom haar broer Daniël.

Lees er meer over in Story editie 16. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Hollandse Hoogte