Aan niets merkt Carry Tefsen dat ze 81 jaar is. Het liefst speelt ze weer in een televisieserie of staat ze op de planken. Aan Story vertelt de actrice over haar wens om naast haar man te worden begraven en waarom ze nu al haar erfenis aan het verdelen is.

De rollen liggen voor de 81-jarige Carry Tefsen niet meer voor het oprapen. De actrice heeft dan ook extra genoten van de serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen waarin ze het afgelopen seizoen speelde. Carry verfde haar karakteristieke rood-oranje haren voor deze rol grijs. ‘Na de opnames heb ik mijn haar nog een tijdje grijs gehad,’ vertelt ze aan Story. ‘Maar ik heb het toch weer naar een oranje kleur terug laten verven. Ik vind deze kleur echter nog iets te flets. Het moet er echt uitspringen en dat doet het nog niet.’ Carry hoeft haar haar niet wederom grijs te kleuren voor een volgende serie. ‘Er komt geen vervolg. Het verhaal waarop de serie is gebaseerd, is in zijn geheel verteld. De personages zijn overleden. Het enige wat nog wel zou kunnen, is dat het verhaal van hun jeugd wordt verteld. Maar dan hebben ze jongere acteurs nodig.’ Carry heeft zich erbij neergelegd dat er niet meer zo veel rollen voor haar zijn. Maar aan definitief stoppen denkt ze niet. ‘Waarom zou ik? Dan moet ik nee zeggen wanneer er iets leuks voorbijkomt. En ik ben nog gezond en in staat om te werken.

Article continues after the ad

Werk

Aan het eind van het jaar mag ik met Harry Slinger meedoen aan Een Hemelse Kerst in de Jordaan. En in juli sta ik een week lang in Carré met 100 jaar De Jantjes. Tijdens die voorstelling zing ik met onder anderen Karin Bloemen, Mariska van Kolck en Paul Groot de mooiste liedjes uit De Jantjes. Ik heb in vier verschillende producties van deze voorstelling gestaan. In 1970 en 1982 als Toffe Jans, in 1997 mocht ik Na Druppel spelen en in 2004 was ik tante Pietje.’ Carry zou het leuk vinden als ze ook weer eens voor een tv-serie wordt gevraagd. ‘Het is wat dat betreft heel rustig. Maar het is niet zo dat ik me verveel. Integendeel. Ik vind altijd wel iets om mezelf bezig te houden. Momenteel ruim ik mijn huis op. Niet de voorjaarsschoonmaak, maar ik ben de berging in gedoken om de inhoud van alle dozen uit te zoeken. Ik ben zo iemand die heel veel heeft bewaard. Ik kom zelfs volledige pianomuziekstukken tegen uit Engeland. Mijn moeder was als jong meisje al een begenadigd pianiste en haar vader kocht dan in Engeland bladmuziek die hier niet te krijgen was. Dat heb ik nu teruggevonden. Het is meer dan honderd jaar oud.’ Carry gooit niets weg. ‘Mijn culturele erfenis, zoals ik het noem, ben ik aan het verdelen. Bladmuziek, uitgeschreven musicals en andere teksten heb ik bijvoorbeeld aan amateurtoneelgezelschappen in Amsterdam gegeven. Persoonlijke waardevolle spullen geef ik aan mijn kinderen en kleinkinderen. Zo heb ik zelfs mijn diploma voor kleuterjuf weer gevonden. Als ik zou willen, kan ik dus weer voor de klas gaan staan, haha!’ 

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.