Actrice Carry Tefsen, die dit jaar 80 wordt, wil nog niet stoppen met werken. Wel wil zij ophouden met het spelen in theatervoorstellingen.

Niet gezellig

In gesprek met Vrouw vertelt Tefsen dat zij "geen nee" zegt als haar morgen een mooie hoofdrol in een film of serie wordt aangeboden. Een terugkeer in het theater - de actrice speelde onlangs haar laatste voorstelling van het komediestuk Gouwe Ouwe - ziet zij echter niet zitten.  "Het is er niet meer zo gezellig. Vroeger stond je op het toneel met een heleboel andere mensen die de touwen bedienden en het licht deden. Nu wordt dat allemaal door computers gedaan", vertelt de actrice, vooral bekend van haar rol als huishoudster Mien Dobbelsteen in de komedie Zeg 'Ns Aaa.

Extra vrije tijd

Ook wil Tefsen vaker thuis zijn voor haar echtgenoot Ger Hinrichs, met wie zij al meer dan 45 jaar samen is. "Ik ben toch regelmatig om half vier 's middags weg en kom dan pas diep in de nacht thuis. Die eenzame avonden zijn natuurlijk hartstikke ongezellig voor hem." De actrice, weet al wat zij met haar extra vrije tijd gaat doen. "Ik heb gisteren de kleinkinderen van school gehaald. Dat vond ik zo leuk! (...) Al mijn hele leven sta ik 's morgens op met in mijn achterhoofd de gedachte: o ja, ik moet zo weg... Het lijkt me heerlijk om voor het eerst eens een keer niks te hoeven."

Article continues after the ad

Beeld: Edwin Smulders | Nu.nl