Een week geleden werd bekend gemaakt dat Caroline van der Plas ernstig werd bedreigd. De voorvrouw van de BoerBurgerBeweging (BBB) moest zelfs haar werkzaamheden neerleggen en verdween uit de media. Nu, een week later, kan de BBB-leider de draad weer oppakken, zo vertelt ze aan RTL Boulevard. 

Maar niet zonder beveiliging. Er hebben veiligheidsmaatregelen bij de woning van Caroline plaatsgevonden en ook krijgt Van der Plas persoonlijke beveiliging mee naar haar werk. Dit zullen vooral werkbezoekjes en optredens in talkshows en andere media zijn. Want de evenementen waar grote mensenmassa's aanwezig zijn, slaat ze nog even over.

Bedreigingen

'Tot nu toe is er één doodsbedreiging zodanig serieus bevonden dat het OM hiervan mijn aangifte heeft opgenomen en dit verder gaat onderzoeken', aldus Caroline aan het entertainmentprogramma. 'Andere bedreigingen worden verzameld en ook onderzocht en/of afgehandeld.'

Steun 

Ook vertelt ze over de vele steunbetuigingen die ze de afgelopen week heeft mogen ontvangen. 'Op een moment dat je gaat twijfelen aan de goedheid in mensen, zijn juist zulke steunbetuigingen heel waardevol.' Ook laat ze zich uit over de reacties van mensen die beweren dat ze de ernstige bedreigingen uit haar duim heeft gezogen. 'Dat er mensen zijn die echt denken zijn dat ik mijn familie doelbewust in angst zou brengen, voor mijn eigen PR, heeft mij erg geraakt. Dat mensen denken dat ik echt zo kwaadaardig zou zijn… Dat begrijp ik echt niet. Mijn familie is mijn alles en hun welzijn staat bij mij altijd bovenaan.' Ook Geert Wilders, die 'zelf al achttien jaar in een lockdown zit en geen normaal leven meer kan leiden', krijgt een bedankje van collega Caroline. 

Article continues after the ad
Bron: RTL Boulevard | Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.