Caroline Tensen (56) wist niet wat haar overkwam toen ze in de overgang terechtkwam. Naar eigen zeggen werd ze er totaal door overvallen. Mentaal ging het zo slecht met haar, dat ze niet meer alleen kon zijn.

Mentale dreun

Lange tijd ging het niet goed met Caroline Tensen. De presentatrice wist aanvankelijk niet wat er met haar aan de hand was. ‘Het heftigste vond ik het dat ik op een gegeven moment opstond en met de hond ging wandelen. Om negen uur ’s morgens dacht ik: ik kan alleen maar huilen,’ vertelt ze op de website Cycle Care.

‘Dat bleek dus die overgang. Maar daar kom je later pas achter. (...) Het overviel me enorm. Die mentale dreun. Het ging allemaal zo snel.’ Caroline voelde zich zó slecht, dat ze niet meer alleen thuis kon zijn. Wanneer haar echtgenoot Ernst-Jan Smids niet thuis was, zette hij Caroline af bij haar dochter Charlotte, die ze kreeg met haar ex-man Frank Wisse.

Heftig

‘De dokter heeft twee keer moeten vragen: Heeft u geen slechte gedachtes? Alsof ik mezelf van kant wilde maken. Ik liep wel op het randje.’ Eerder vertelde ook Isa Hoes (53) aan Story dat ze behoorlijk worstelde met de overgang, al wist ze in eerste instantie niet dat dat de oorzaak was waarom ze zich zo slecht voelde.

Article continues after the ad

‘Het is echt heftig. In het begin had ik helemaal niet door wat er aan de hand was. Ik was rond de 47 toen het speelde, en was al een hele tijd niet meer ongesteld geweest. Dus ik wist wel: oké, dan ben je dus in de overgang. Maar ik had mijn klachten daar niet mee in verband gebracht. Je denkt al snel: misschien zit ik gewoon niet zo goed in mijn vel.’

Hormoonkuur

Hetzelfde overkwam Anita Witzier (58). De presentatrice wilde het liefst de hele dag op bed liggen en geen andere mensen zien. Door alle opvliegers deed ze geen oog meer dicht. Ook haar emoties gingen met haar aan de haal.

‘Als ik een koe in de wei zag staan in de regen, werd ik overmeesterd door ontroostbaar verdriet, zo zielig vond ik dat,’ vertelde ze in Beau Monde. ‘Ik was zo ongelukkig. Dacht: als ik morgen tegen een boom rijd: prima.’ Isa en Anita zochten hulp bij een overgangsconsulente en werden dankzij een hormoonkuur weer zichzelf.

Beeld: Peter Smulders

Dit artikel komt uit Story. Editie 37 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.