Wat is je eerste herinnering aan eten?

‘Dat mijn moeder altijd kip klaarmaakte. Niet te veel tierelantijntjes eromheen. En het liefst grilde ze de kip.’

More content below the advertising

Wat vind je lekker en wat niet?

‘Ik houd nog altijd heel veel van kip. Ik eet ook graag vis. Ik ben niet van de champignons, courgette of aubergine. 
Ook niet als het gebakken of gegrild is.’

Wat geef je onverwachte visite te eten? 

‘Het wordt een beetje eentonig, maar ik heb altijd een kipgerecht in huis dat ik snel kan klaarmaken. En in mijn koelkast ligt eigenlijk ook altijd sushi. Onverwachte visite vind ik heel leuk en daar zijn mijn koelkast en voorraadkast op ingericht.’ 

Met wie zou je uit eten willen en waarom?

‘Uit eten is voor mij altijd wel een dingetje, want alles moet glutenvrij zijn. Dus dan nodig ik liever mijn vrienden bij mij thuis uit zodat ik zelf van alles kan bereiden. Zo’n avond wil ik wel met mijn eigen vrienden doorbrengen. We hebben het allemaal heel druk, dus we zien elkaar weinig. Het meeste contact gaat via de app.’

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg?

‘Kwal. Ik heb dat gegeten, maar zonder dat ik wist dat het kwal was. Mijn ouders hebben vrienden met een Chinees restau
rant en elk jaar worden wij uitgenodigd voor het Chinees Nieuwjaar. Van tevoren had ik al grappend gezegd dat ik hoopte geen kwal te krijgen. Toen at ik iets en ik dacht: wat een rare substantie, maar ik kon het niet thuisbrengen. Het bleek kwal te zijn. Het was niet vies, maar ik hoef het niet nog een keer. Kwal staat voor mij op hetzelfde niveau als champignons.’ 

Dit artikel komt uit Story. Editie 25 ligt nu in de winkel of lees je verder via Blendle

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders