Carice van Houten en Halina Reijn zijn dinsdagavond niet verschenen in het Belgische programma De Afspraak op Canvas. Zij zouden praten over hun film Instinct. Maar zij weigerden aan tafel te gaan zitten omdat de burgemeester van de plaats Aalst ook aanwezig was.

De Belgische gemeente liet gisteren weten het beroemde carnavalsfeest in de stad te laten schrappen van de lijst met Unesco-erfgoed. De reden is een rel rond een praalwagen met Joodse karikaturen die vorige jaar in opspraak kwam. Hierop volgden veel klachten; Joodse organisaties vroegen de VN de praaltocht zelfs van de Unesco-lijst te halen. Burgemeester Christophe D’Haese meldde gisteren het gehad te hebben met alle kritiek. "Aaltenaren hebben het gehad met de verwijten. Wij zijn geen antisemieten of racisten", stelde hij.

Article continues after the ad

Daniël de Ridder

Reijn heeft inmiddels drie jaar een relatie met oud-voetballer Daniël de Ridder. In NRC van dit weekend gaf hij een interview over het racisme en antisemitisme in de voetbalwereld. "Ik kreeg honderden keren kankerjood naar mijn hoofd geslingerd", vertelde hij. "Je gaat het normaal vinden. Maar het is niet normaal."

FC Den Bosch

Het gesprek vond plaats naar aanleiding van de racisme-discussie na het incident bij FC Den Bosch, nu twee weken terug. Naar Excelsior-speler Ahmed Mendes Moreira riepen supporters van Den Bosch racistische leuzen.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.