Bandeonist en componist Carel Kraayenhof krijgt een Edison voor zijn gehele oeuvre en zijn buitengewone bijdrage aan de Nederlandse muziek. Op 6 juli neemt Kraayenhof zijn prijs in ontvangst in het Rotterdamse jazzpodium LantarenVenster.

De muzikant is bij de meeste mensen bekend als de bandeonist die in 2002 op de bruiloft van Willem-Alexander met Máxima speelde. Hij speelde toen zijn vertolking van Adiós Nonino (Vaarwel vadertje) van Astor Piazzolla.

Wereldtop

Volgens juryvoorzitter Imme Schade van Westrum was Kraayenhof ook daarvoor al bekend. 'Niemand minder dan de vader van de Nieuwe Tango, Astor Piazzolla, nodigde Carel Kraayenhof al in 1987 uit om naar New York te komen. Daar speelde de Nederlander op Broadway, in de musical Tango Apasionado samen met zijn grote voorbeeld', aldus Van Westrum.

Kraayenhof behoort volgens de jury in zijn vak tot de wereldtop. Hij viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum in de Nederlandse theaters: 30 jaar Carel Kraayenhof Ensemble. Die optredens zijn ook meteen de laatste, want afgelopen maart maakte Kraayenhof bekend te gaan stoppen met het ensemble. 

Edison

De Edison is de meest prestigieuze en oudste muziekprijs in Nederland. De uitreiking ervan gebeurt tijdens Edison Jazz/World 2018, onderdeel van festival North Sea Round Town. Kraayenhof zal tijdens het festival samen met zijn ensemble enkele nummers spelen uit zijn oeuvre.


Bron: Telegraaf | Beeld: ANP

Op 10 juli werden Roxeanne Hazes en haar geliefde Erik Zwennes de trotse ouders van hun zoontje Fender, en binnenkort stappen de twee in het huwelijksbootje. Wanneer de bruiloft plaats gaat vinden, is nog niet bekend, maar Xander de Buisonjé heeft al wel een paar andere belangrijke details verklapt.

Las Vegas

Aan RTL Boulevard heeft de zanger verteld dat de plechtigheid zal plaatsvinden in Las Vegas. ‘Ik hoor vanzelf wanneer het is’, zegt hij. Dat is niet het enige wat de zanger over het huwelijk gezegd heeft; óók onthult hij wie Roxeanne en Erik in de echt zal verbinden.

B.A.B.S.

Die schone taak ligt bij niemand minder dan… Xander zelf! ‘Ik heb een hele leuke band met Rox, ik ga ze ook trouwen’, aldus de zanger die bovendien Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand is. ‘Dat hebben ze me gevraagd.’

Niet trouwen

Wegens de afwezigheid van haar vader was Roxeanne eigenlijk niet meer van plan om ooit nog in het huwelijksbootje te stappen. ‘Ik heb jarenlang gezegd dat ik niet wil trouwen, omdat mijn vader me niet kan weggeven. Daarmee is mijn beeld dat papa mij als prinsesje kan weggeven, weg’, zegt ze zelf in het entertainmentprogramma. Erik bracht daar verandering in. ‘Toen hij het vroeg, dacht ik: ja, natuurlijk wil ik met jou trouwen.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Lotte en Thijs zitten op een fijne school in een leuke klas, bij de lieve juf Evi. Maar dan wordt de enge juf Brakel directeur en verandert alles: verjaardagen mogen niet meer gevierd worden, trakteren is ten strengste verboden en schoolreisjes worden afgeschaft. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel.

Zouden ze ooit nog van haar afkomen? Een heerlijk spannend boek voor kinderen vanaf acht jaar, geschreven door de gerenommeerde schrijfster Carry Slee. Story geeft tien exemplaren weg! 

Vul hier het winformulier in een maak kans.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.