Bandeonist en componist Carel Kraayenhof krijgt een Edison voor zijn gehele oeuvre en zijn buitengewone bijdrage aan de Nederlandse muziek. Op 6 juli neemt Kraayenhof zijn prijs in ontvangst in het Rotterdamse jazzpodium LantarenVenster.

De muzikant is bij de meeste mensen bekend als de bandeonist die in 2002 op de bruiloft van Willem-Alexander met Máxima speelde. Hij speelde toen zijn vertolking van Adiós Nonino (Vaarwel vadertje) van Astor Piazzolla.

More content below the advertising

Wereldtop

Volgens juryvoorzitter Imme Schade van Westrum was Kraayenhof ook daarvoor al bekend. 'Niemand minder dan de vader van de Nieuwe Tango, Astor Piazzolla, nodigde Carel Kraayenhof al in 1987 uit om naar New York te komen. Daar speelde de Nederlander op Broadway, in de musical Tango Apasionado samen met zijn grote voorbeeld', aldus Van Westrum.

Kraayenhof behoort volgens de jury in zijn vak tot de wereldtop. Hij viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum in de Nederlandse theaters: 30 jaar Carel Kraayenhof Ensemble. Die optredens zijn ook meteen de laatste, want afgelopen maart maakte Kraayenhof bekend te gaan stoppen met het ensemble. 

Edison

De Edison is de meest prestigieuze en oudste muziekprijs in Nederland. De uitreiking ervan gebeurt tijdens Edison Jazz/World 2018, onderdeel van festival North Sea Round Town. Kraayenhof zal tijdens het festival samen met zijn ensemble enkele nummers spelen uit zijn oeuvre.


Bron: Telegraaf | Beeld: ANP

Met dit heerlijke weer gaat Roxeanne Hazes er maar al te graag op uit met haar zoontje Fender. De zangeres heeft het jochie voor het eerst meegenomen op de fiets en aan zijn blik te zien geniet hij er overduidelijk van. Zó schattig!

Het jochie is alweer zeven maanden oud en groeit als kool. Zo is ook te zien op een reeks foto’s en filmpjes die Roxeanne deelt van zijn eerste ritje op de fiets. ‘Zijn eerste mini fietstochtje door de straat’, schrijft de zangeres erbij, gevolgd door een hoop emoji met hartjesogen. Op de beelden is te zien hoe Fender voorop de fiets zit bij zijn vader, Erik Zwennes.

More content below the advertising

Net zijn moeder

Wat de volgers van Roxeanne opvalt, is dat Fender ontzettend veel op zijn moeder lijkt. Zo schrijft iemand: ‘Wow, hij lijkt echt op jou hoor! Dat lekkere ronde toetje, zooo lief.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Actrice en influencer Gaby Blaaser (32), die vier jaar samen was met Quintino, is niet meer samen met de dj. Ze heeft nu een relatie met Jaimy Dorenbosch (21), bekend als verleider uit het realityprogrammaTemptation Island.

Blaaser bevestigt dit maandag aan RTL Boulevard. "We hebben geknokt voor onze relatie, maar zijn uiteindelijk met liefde en respect uit elkaar gegaan", aldus de voormalig Goede Tijden, Slechte Tijden-actrice.

More content below the advertising

Geen vertrouwen

Het management van Quintino, echte naam Quinten van den Berg (33), laat weten dat de relatie tussen de twee sinds december voorbij is. Het stel nam toen een time-out wegens hun drukke carrières."Afgelopen periode is gebleken dat zij niet meer voldoende vertrouwen hadden in een gezamenlijke toekomst en hebben daarom enige tijd geleden besloten om met wederzijds respect uit elkaar te gaan."

'Leuke tijd'

De actrice laat weten "het leuk te hebben" met Dorenbosch, die te zien is in het huidige seizoen van Temptation Island. "We kunnen nog niet spreken van een relatie, maar we hebben het wel heel gezellig met elkaar. Hij is nu zelfs bij me."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | Nu.nl