John de Mol Facebook

John de Mol is ook dit jaar weer de hoogst genoteerde BN'er in de Quote 500. De Talpa-oprichter is net als in 2018 goed voor een geschat vermogen van 2,7 miljard euro. Hij bezet daarmee de vierde plaats in de lijst van Nederlandse rijken.

Een andere bekende naam in de hoogste regionen is Joop van den Ende met 1,6 miljard euro. Hoewel zijn vermogen gelijk blijft, verliest de theatermagnaat drie plekjes en staat hij dit jaar op de zeventiende plaats. Ook Reinout Oerlemans gaat omlaag ondanks dat zijn vermogen opnieuw op 170 miljoen euro wordt geschat. De tv-producent daalt van 241 naar 264.

Article continues after the ad

Dj Tiësto boerde in het afgelopen jaar goed en zag zijn vermogen met 20 miljoen stijgen naar een totaal van 160 miljoen. Hij bezet daarmee nu plek 285, vijf plaatsen hoger dan in 2018.

Oranjes

Ook de koninklijke familie is weer vertegenwoordigd in de Quote 500. Prinses Mabel staat op 140 met een vermogen van 290 miljoen euro. De familie Van Oranje-Nassau neemt de twaalfde plaats in op de lijst van rijkste Nederlandse families, met een vermogen van 1 miljard euro.

De rijkste Nederlander is opnieuw Charlene de Carvalho-Heineken, dochter van de overleden bierbrouwer Freddy Heineken. Zij staat met 14,2 miljard euro fier bovenaan in de nieuwste Quote 500. Volgens het zakenblad telt de 'negennullenclub' zes nieuwe leden en zijn er nu een recordaantal van 37 miljardairs.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.