Zondagavond zagen kijkers hoe Annemiek uiteindelijk achterbleef met lege handen. Jelte besloot de knoop door te hakken en te vertrekken, maar ook Erik moest (toch wel onverwachts) zijn koffers pakken. Weet Yvon volgende week de prille liefde nog te redden of is het over en uit voor de boerin?

Jelte blikt op Radio 2 terug op zijn Boer zoekt Vrouw-avontuur. 'Laat ik beginnen met het feit dat Annemiek echt wel wat meer liefde en aandacht verdient dan ze op dit moment krijgt. Van iedereen die Boer zoekt Vrouw volgt en daar een mening over heeft. Het is oprecht wel een hele lieve meid die een leuke partner verdient, maar tussen ons bleek het niet zo te zijn zoals het zou moeten zijn.' Aan KRO-NCRV vertelt hij nog: 'Ze stak als persoon toch iets anders in elkaar. Het bleef een beetje oppervlakkig, de gesprekken. Waardoor je niet helemaal op één lijn kwam.'

Article continues after the ad

Geen paardenfan

'De leefwerelden van ons beiden waren zo verschillend en we groeiden gedurende de week ook niet naar elkaar toe. Dus dan bleek het niet zo te moeten zijn', vervolgt hij in gesprek met Radio 2. Wanneer Gijs vraagt of paarden nu de grootste reden waren of dat de druppel was, moet Jelte lachen. 'Nee, ik ben helemaal geen paardenfan. Dat matcht niet, maar je hoeft natuurlijk niet met elkaar te werken [...] Als je elkaar echt heel erg leuk vindt, dan hoeft dat ook niet uit te maken.'

Vrijgezel

Veel luisteraars vragen zich af of Jelte nog vrijgezel is en daar kan hij bevestigend op antwoorden. Is hij ook op zoek? 'Als het voorbijkomt, is dat super leuk, zo was het ook bij Annemiek toen ik schreef. Dus zo is het nu ook.' Als de gehele crisis voorbij is, staat hij ook zeker weer open voor een nieuwe liefde. 

Avontuur

'Ik heb heel veel geleerd over hoe ik zelf om ga met bepaalde situaties, hoe ik ergens op reageer. Je ziet jezelf natuurlijk voor het eerst wekelijks op televisie', sluit Jelte af. 'Daarnaast is het natuurlijk een hele nieuwe ervaring om te daten op deze manier zoals het gaat bij Boer zoekt Vrouw. Je onderzoekt heel uitgebreid wat je voor iemand voelt, in plaats van dat je op een vluchtige manier date zoals je tegenwoordig veel doet via apps of online. Dat maakt het daten wel op een andere manier wel weer leuk.' Al met al kijkt hij tevreden terug op zijn deelname.

Bron: Radio 2 | Beeld: KRO-NCRV

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.