De boerenwereld is klein! Zo maken Boer zoekt Vrouw- deelnemers boer Geert Jan en boer Jan gebruik van dezelfde jager, die ongewenste beesten rondom hun boerderij vakkundig doodschiet.

De zorgboerderij van boer Jan in Westbeemster ligt prachtig tussen de weilanden en het struikgewas. Samen met zijn toekomstige partner kan Jan hier genieten van de koeien, schapen, geiten en uiterst behulpzame patiënten op zijn zorgboerderij. Daarnaast besteedt de 36-jarige Noord-Hollander ook veel tijd aan zijn moestuin, waar hij courgettes, tomaten, komkommers en andere groenten verbouwt.

Article continues after the ad

Jagen

Hoewel Jan een echte dierenvriend is, zijn niet alle beesten hem goedgezind. Zo wemelt het rondom zijn zorgboerderij van de ganzen die het op zijn moestuin gemunt hebben. Dáár heeft Jan een oplossing voor. ‘Ik jaag bij boer Jan op wild, onder meer op ganzen en eenden,’ vertelt jager Paul (volledige gegevens ter redactie bekend) aan Story. ‘Jan jaagt zelf niet, maar is wel blij dat ik het doe. Anders vreten die ganzen alles bij hem op.’ Jager Paul woont ook op loopafstand van boer Geert Jan in Zunderdorp. Paul: ‘Ja, ik jaag bij twee van de meest besproken boeren van Nederland. Dat is wel grappig.’

Beeld: Peter Smulders

Dit artikel komt uit Story. Editie 11 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.