Dat burenruzies hoog kunnen oplopen, weten we sinds rechter Frank Visser op de buis is. Meestal helpt hij kibbelende buren door uitspraak te doen in zijn programma, maar het loopt niet altijd met een sisser af. Een burenruzie uit Mr. Frank Visser doet uitspraak is uitgemond in een schietpartij.

De 89-jarige Piet en zijn buren Wesley en Manon uit Lijnden waren afgelopen februari te zien in het programma. De buren konden elkaar niet luchten of zien door een verbouwing van het stel dat een container gebruikte voor hun troep, wat het uitzicht van de man zou belemmeren. Uiteindelijk kreeg Piet ongelijk, wat voor nog meer woede zorgde. De man noemde de rechter ook nog 'klootzak'.

Article continues after the ad

Geëscaleerde ruzie

De uitspraak van Frank Visser heeft niet tot een beter contact geleid. Integendeel. Dit weekend is de burenruzie ontploft, toen Wesley en Manon een stuk grond van de bejaarde buurman bekeken. Het stel had interesse om de grond te kopen, verklaren ze aan het Haarlems Dagblad. Daar was de buurman echter niet van gediend. 'Hij riep: 'Als jullie niet weggaan, dan schiet ik jullie eraf, want dit pistool is geladen'', zegt Manon tegen de krant. Het stel haastte zich naar binnen, maar hoorden alsnog een knal. 'Daar stond hij weer met dat pistool. Ook zwaaide hij met een mes zo groot als een zwaard.'

Alarmpistool

Piet bleek uiteindelijk een alarmpistool te hebben gebruikt. Toch is het stel er enorm van geschrokken. 'Het alarmpistool is niet op een persoon gericht geweest. De melders hebben aangifte gedaan van bedreiging. De politie onderzoekt nu of er sprake is van een strafbaar feit, daarbij wordt ook rekening gehouden met het feit dat de mogelijke verdachte de leeftijd van 89 jaar heeft en meewerkte met het onderzoek. Alarmpistolen zijn niet verboden in Nederland, maar het alarmpistool is wel door de politie in beslag genomen. Het is duidelijk dat er sprake is van een langdurig conflict tussen de mogelijke verdachte en de aangevers,' laat de politie in een verklaring weten.

Beeld: Peter Smulders | Bron: Haarlems Dagblad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.