Elk jaar weer barst het een paar weken voor Kerstmis los: honderden bekende kerstliedjes schallen door de ether. Iedere grote artiest heeft wel een kerstnummer opgenomen waardoor zelfs feestdagenhaters in de stemming komen. Maar achter de passie waarmee de vertolker zijn lied zingt, gaat vaak een immens verdriet schuil... Deze keer: Bruce Springsteen.

Het nummer stamt uit 1934 en is door meer dan 200 artiesten gecoverd, maar Bruce Springsteens versie van Santa Claus Is Coming To Town heeft door de rauwe stem van ‘The Boss’ nét dat beetje extra. De 68-jarige Bruce is sinds de vroege jaren zeventig immens populair, maar kreeg ook een bak kritiek over zich heen. Dat betrof zijn privéleven, waarin hij zijn jawoord aan de verkeerde vrouw leek te hebben gegeven. Begin jaren tachtig werd Bruce dikke vrienden met singer-songwriter/gitariste Patti Scialfa.

Jonger model

In 1984 nodigde Bruce Patti uit lid te worden van zijn E Street Band en mee op tournee te gaan. De twee leken veel meer dan vrienden te zijn, maar toen werd Bruce voorgesteld aan het elf jaar jongere model Julianne Phillips. Hij werd op slag verliefd op háár. Ze trouwden in mei 1985, maar Bruce was niet gelukkig. In tal van nummers op zijn album Tunnel of Love verwoordde hij zijn huwelijksmisère. In 1988 vroeg Bruce Patti wederom mee op tournee te gaan. En de twee werden (weer?) verliefd. Bruce en Julianne gingen uit elkaar, en nog voordat de scheiding werd uitgesproken, trokken Bruce en Patti bij elkaar in. Dat leverde ‘The Boss’ een storm van kritiek op. Bruce reageerde daarop met: ‘Het is een vreemde samenleving waarin men kennelijk mensen kan vertellen van wie ze mogen houden. Maar ik heb de kritiek zoveel mogelijk genegeerd.’ Bruce en Patti trouwden in juni 1991 en hebben drie kinderen. 

Article continues after the ad

Beeld: ANP