Tegenwoordig is Arie Boomsma ‘de ideale schoonzoon’, maar dat is in het verleden wel anders geweest. Al ging hij nooit zo ver als zijn broers, die beiden verslaafd raakten. Een van hen belandde zelfs in de gevangenis vanwege een overval. Maar Arie liet zijn broers niet stikken!

Arie Boomsma (46) is gelukkig getrouwd met Romy, die elk moment kan bevallen van hun derde kind. Het keurige gezinsleven dat Arie nu leidt staat haaks op de periode vóórdat hij landelijke bekendheid kreeg. ‘Ik ben een paar keer op de havo blijven zitten, omdat ik er niet zo vaak was,’ vertelt Arie in de DRIVE podcast van oud-schaatser Mark Tuitert. ‘Spijbelen en andere dingen. We hadden een groepje vrienden van verschillende scholen. Dan spraken we af in het centrum. Beetje dingen pikken uit winkels, ruzie zoeken. Jointjes roken.’ Ook Arie’s broers lieten zich niet onbetuigd. ‘Mijn ouders hebben het heel zwaar gehad met ons. Van kleine kwajongens-streken tot erger aan toe.’ Arie doelt op de drugsverslaving van zijn broers Klaas en Sytze en de gevolgen daarvan. ‘Ik heb een broer gehad die echt ontspoord is en in de gevangenis heeft gezeten,’ vertelt Arie in de podcast over Sytze. 

Article continues after the ad

Overval

In januari 1997 besloot Sytze met een goede vriendin de plaatselijke snackbar Charly te overvallen. Daarbij ontstond er een worsteling tussen Sytze en de eigenaar, Hans Wielaard, waarbij beide heren door de voorruit van de snackbar vlogen. Sytze stak Hans daarbij vier keer met een mes. In het ziekenhuis bleek Hans een slagaderlijke bloeding in zijn lies te hebben en hij werd zes dagen in coma gehouden. Na het ontwaken kreeg hij van de artsen te horen dat ook zijn nier door het mes was geraakt en dat dat blijvende gevolgen zou hebben. Zo mocht Hans nooit meer alcohol drinken en moest hij voortaan strikt op zijn voeding letten. Al vrij snel na de overval werden Sytze en zijn vriendin gearresteerd en veroordeeld tot een gevangenisstraf van drieënhalf jaar.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 23 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.