De televisiester van Britt Dekker kakte net zo snel in als-ie steeg, maar dat betekent niet dat ze sip thuis zit. Integendeel: haar YouTube-kanaal PaardenpraatTV is zo populair dat ze er al meer mee verdient dan ze ooit deed bij RTL 5.

Vorig jaar werd publiekelijk in twijfel getrokken of je echt dom was of een gehaaide zakenvrouw met een enorme trukendoos. Wat deed dat met jou?
‘Eerst dacht ik: ik heb niets te vrezen, want stel dat ze een onderzoek gaan beginnen onder alle mensen om me heen, dan horen ze vanzelf dat ik echt ben. Maar op een gegeven moment werd de discussie steeds groter. Iedereen had het erover en stelde vragen aan mij: ‘Ben je stiekem een act?’ Daar heb ik me heel druk over gemaakt, want het is gewoon echt niet waar. Dit is wie ik ben. Klaar.’

Vond je het moeilijk om de overstap te maken van televisie naar YouTube?
‘In het begin wel, toen voelde het als een soort degradatie. Ik had ook geen idee of het een succes zou worden, want al die kanalen over make-up en het leven in het algemeen zijn veel breder georiënteerd dan een kanaal over paarden. We richten ons met PaardenpraatTV ook nog vooral op jongeren, dus het is eigenlijk een niche binnen een niche. Het is daarom extra tof dat we binnen twee jaar al meer dan honderdduizend abonnees hebben. Voor de echt grote YouTubers is dat een aantal van niks, maar al die mensen passen niet eens in de Arena en Ziggo Dome bij elkaar. Ik vind dat wel een mijlpaal en had totaal niet verwacht dat het zó goed zou gaan.’

Verdien je er genoeg geld mee om van rond te komen?
‘YouTube en online kijken gaan nog veel groter worden, maar ik verdien er al net zo veel mee als toen ik bij RTL 5 werkte. Dat is voor mij goed genoeg. Ik zeg altijd: je bent rijk als je kunt doen wat je wilt. Mijn standaarden daarin zijn niet zo hoog. Ik hoef geen Porsche en ben blij als ik mijn drie paarden kan verzorgen.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: Peter Smulders

Na de stukgelopen relatie met rapper Lil’ Kleine heeft vlogster Monica Geuze het geluk in de liefde hervonden met FC Groningen-spits Lars Veldwijk, van wie ze in blijde verwachting is. Onlangs raakte het stel flink in opspraak toen Monica het geslachtsdeel van Lars ‘per ongeluk’ in beeld bracht. 

In het leven van de bekendste vlogster van ons land, de 23-jarige Monica Geuze, zijn twee dingen altijd binnen handbereik: haar mobiele telefoon, waarmee ze haar bijna 900.000 volgers op Instagram dagelijks van foto’s en filmpjes voorziet, en haar vriend en profvoetballer Lars Veldwijk (26). Ondanks het feit dat Monica in haar vlogs haar dagelijkse beslommeringen aan ruim 400.000 abonnees laat zien al veel details over haar privéleven prijsgeeft, raakte ze onlangs flink in opspraak toen ze het geslachtsdeel van Lars ‘per ongeluk’ in beeld bracht. Vervolgens barstte er online een orkaan van kritiek los op Monica en Lars, waarop de vlogster besloot het filmpje te verwijderen. Kennelijk valt de naakte waarheid zélfs op het internet niet bij iedereen in de smaak.   

Dit artikel komt uit Story editie 16. Nu in de winkel. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Peter Smulders

Op de recente foto’s die Story publiceerde van Sylvie Meis en Sander Klieverik, terwijl ze in romantisch Parijs verbleven, leken de twee nog zo gelukkig. Maar volgens insiders zou de liefde inmiddels bekoeld zijn. Dokter Sander schitterde dan ook door afwezigheid tijdens de uitbundige festiviteiten voor Sylvies 40ste verjaardag. Ook werd zijn naam niet één keer door Sylvie genoemd tijdens haar emotionele openingsspeech.

Toen Sylvie Meis nog samen was met haar Libanese verloofde Charbel Aouad, had ze zich haar veertigste verjaardag heel anders voorgesteld. Het oorspronkelijke plan om samen met vrienden en familie een knalfeest te geven op een nader te bepalen A-locatie, ging na de breuk met Charbel de prullenbak in. Sylvie wilde haar verjaardag echter niet zomaar voorbij laten gaan, en beleefde samen met haar familie en dierbare vrienden een feestweekend in haar woonplaats Hamburg. Maar haar nieuwe liefde Sander Klieverik (32), met wie ze recentelijk nog zo verliefd door Parijs flaneerde, was in geen velden of wegen te bekennen! Niet tijdens het taart-moment bij Sylvie thuis, niet tijdens een chique lunch, niet tijdens het diner in restaurant Henny’s én niet tijdens de glamourparty in het Radisson Blu Hotel. Bij die laatste locatie fungeerde Sylvies broer Daniël als chaperonne, terwijl iedereen had verwacht dat ze aan de arm van Sander haar entree zou maken. En het was niet Sander die Sylvie tijdens een openingsspeech ten overstaan van de zestig gasten de liefde verklaarde, maar wederom haar broer Daniël.

Lees er meer over in Story editie 16. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Hollandse Hoogte