Britt Dekker heeft vorige week onverwacht afscheid moeten nemen van haar vader Willem. Hij overleed na een val in zijn banketbakkerij. De realityster neemt afscheid via een emotioneel bericht op Instagram.

Rouw

Britt is in diepe rouw door het verlies van haar vader. "Als mens zijn een sport was, dan was mijn vader een topsporter. Beroemde voetballers die overlijden krijgen altijd een minuut applaus, maar als mens zijn voetbal was, dan was mijn vader Messi. Daarom kreeg hij gisteren ook een minuut lang applaus," schrijft ze op Instagram bij een printscreen van berichtjes die hij voor zijn dood stuurde. De realityster bedankt haar fans voor alle lieve berichten: "Bedankt voor al jullie lieve berichten dat doet me erg goed."

Gemis

De Echte meisjes in de jungle-ster gaat haar vader enorm missen. "Het wordt heel hard en saai zonder m'n vader en zou er alles voor over hebben om "gewoon" weer dit soort appjes te mogen krijgen en met volle blijheid tegen hem te kunnen zeggen; tot zondag. Pap, ik mis je nu al."

 

Als er parkeerplekken te kort zijn, de straten in omstreken volgestroomd zijn en het crematorium te klein is, dan weet je; You Made It! ❤️ Als mens zijn een sport was, dan was mijn vader een topsporter. Beroemde voetballers die overlijden krijgen altijd een minuut applaus, maar als mens zijn voetbal was, dan was mijn vader Messi. Daarom kreeg hij gisteren ook een minuut lang applaus. 🥇Van alle belangrijke mensen in zijn leven. Bedankt voor al jullie lieve berichten dat doet me erg goed. Het wordt heel hard en saai zonder m'n vader en zou er alles voor over hebben om "gewoon" weer dit soort appjes te mogen krijgen en met volle blijheid tegen hem te kunnen zeggen; tot zondag. 🌹Pap, ik mis je nu al.

Een bericht gedeeld door Britt Dekker (@brittdekker92) op

Beeld: Peter Smulders

Dankzij vriendin Monique Westenberg heeft André er een compleet nieuwe familie bij. Zo kan hij goed door één deur met zijn zwager Matthieu.

Matthieu Westenberg

De broer van Monique is zo bijzonder voor het stel dat ze André jr. naar hem en vader Matthieu hebben vernoemd. De tweede naam van André is namelijk Martinus, wat ook de tweede naam is van Matthieu en zijn vader. Aan Shownieuws liet Matthieu na de geboorte al weten dat hij dat heel speciaal vond. Maar de band tussen André en hem gaat dieper. Ze werken weleens samen in zijn eigen gebakkraam én er wordt regelmatig gedineerd. Wanneer het uitkomt gaan de koppels zelfs samen op vakantie.

Daar worden uiteraard de nodige foto's van gedeeld:

Beeld: Peter Smulders

Elke week beantwoordt een Bekende Nederlander twintig vragen over zijn of haar leven. In deze aflevering wielerlegende Leontien van Moorsel (47). 

Van wie of wat heb je afkeer?
‘Pestkoppen! Ik heb in 2013 Het Leontienhuis opgericht. Daar worden jonge mensen met een eetstoornis ondersteund. Ik maak er geregeld mee wat een verschrikkelijke invloed pesten op iemands leven kan hebben.’

Zou je iets aan je lichaam willen veranderen?
‘Mijn grote, platte neus zou wel iets kleiner mogen. Die heb ik van mijn vader geërfd. Maar tegelijkertijd heeft die neus me ook veel gebracht met wielrennen, want ik kon er meer zuurstof door binnenkrijgen. Dus eigenlijk ben ik goed zo.’

Wat veranderde je leven?
‘Moeder worden. Ik was een egoïstische topsporter. Zette mezelf altijd bovenaan. Maar als je moeder wordt, zet je meteen je kind op nummer één. En zo hoort het ook.’

Lees het hele interview in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders