Britt Dekker maakt volgende maand haar debuut in de film Whitestar, waarvan ze ook uitvoerend producent is. Een spannend moment voor Britt, die de paardenfilm ziet als een eerbetoon aan haar in 2017 overleden vader.

De paardenkenner kwam tijdens het rouwproces op het idee voor de film. "Een half jaar na zijn dood lag ik nog steeds met mijn hoofd onder het kussen en de deken over me heen. Dat verveelde uiteindelijk, wat me ertoe bracht het verhaal voor deze film te gaan schrijven. Van me af schrijven, dat was het ook een beetje. Ik had een nieuwe en grote punaise aan de horizon nodig waar ik naartoe kon werken, niet wetende dat het zo snel al realiteit zou worden", vertelt ze aan De Telegraaf.

Article continues after the ad

Verlies

De 27-jarige Britt had vijf jaar uitgetrokken voor Whitestar, maar het ging een stuk sneller. "Voor ik het wist was daar producent Bart Willemsen die heel enthousiast was deze film met mij te gaan maken. Het is een verhaal over mijn passie dressuur, maar wel één waar het hoofdpersonage ook haar vader is verloren. Na het drama uit mijn eigen leven lukte het me niet een script te schrijven waarin beide ouders nog in leven waren. Het moest echt overeenkomen met mijn leven. Haar verlies is mijn verlies, dat gaat echt een-op-een."

Whitestar

Britt hoopt dat Whitestar, waarin onder anderen Tim Douwsma en Victoria Koblenko te zien zijn, ook de grens overgaat. "Mijn doel is om een zo goed mogelijke film in zo veel mogelijk landen getoond te krijgen. Duitsland, Zweden, Engeland, noem maar op. Plekken waar men net zoveel van paarden houdt als hier. Mijn prioriteit ligt meer op dat vlak dan op het zelf meespelen. Dat heb ik ook nog nooit gedaan! We hebben daarom een ’tijdsprong’ in het verhaal geschreven. Het grootste deel van de film draait om een meisje van een jaar of tien, waarna je richting het einde ook mij ziet als de oudere versie van dat personage."

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.