Cabaretière Brigitte Kaandorp wil in het seizoen 2018-2019 weer een solovoorstelling maken. Dat vertelde zij in het Radio 5-programma Volgspot. “Ik zat toevallig net mijn nieuwe materiaal eens door te kijken, dat zijn allemaal hits natuurlijk”, stelde zij lachend. “En ik heb al een tijdje geen solovoorstelling meer gedaan.”

Zij is overigens wel in december twee weken te zien in een jubileumvoorstelling die zij met Paul de Leeuw maakt vanwege de 100e verjaardag van het Luxor-theater. De twee artiesten stonden nog nooit eerder samen in één voorstelling. Zij kennen elkaar al sinds 1983, toen zij allebei deelnamen aan het Camerettenfestival. Kaandorp won de jury- en de publieksprijs; De Leeuw kreeg de persoonlijkheidsprijs.

Kaandorp stond ruim twee jaar geleden voor het laatst in een eigen voorstelling op het podium. Zij zat in Volgspot omdat haar Duet met Herman Finkers genomineerd is voor de Evergreen Top-1000.

Idiote teksten

"Ik had een tekst vol dubbelzinnigheden geschreven”, vertelde ze. “Hij was alles wat ergens in kon, zoals een sleutel. En ik was dan alles waar iets in kon, zoals het slot. Maar hij kwam met een heel andere eigen tekst aanzetten vol idiote teksten over Amstel en Grolsch en bier. Het liep lettergreeptechnisch ook voor geen meter, ik wilde dat niet zingen.”

Zo ontstond het plan om tijdens het romantische duet ruzie te krijgen. “Het was een grapje, maar het pakte erg goed uit.” De single, een parodie op een romantisch duet van Patrick Duffy en Mireille Mathieu, kwam uiteindelijk in 1990 terecht in de Top 40. Ook staat het nummer vrijwel elk jaar hoog in de Top 2000.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Elke week deelt Story de mooiste, ontroerendste en bijzonderste foto’s die voorbijkomen op Instagram. Deze week een kijkje in de zomerse foto's, die ondanks het winterse weer, zijn geplaatst. 

Maan

 

January 11th, almost as good as august 11th 🌈

Een bericht gedeeld door Maan (@maan.de.st) op

Estelle

 

Sahara quat✌🏻💋

Een bericht gedeeld door Estelle Cruijff (@estellecruijff) op

Yolanthe

 

Grit & Grace

Een bericht gedeeld door Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) op

Sylvie Meis

 

Never one to miss a sunset 🌅 #capetown

Een bericht gedeeld door Sylvie Meis Official Account (@1misssmeis) op

Ali B

 

Het lekkerste bakje oploskoffie ever ⛺️🐘🦏🐆🐃🦁#rangerlife

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec) op

 

Dit artikel komt uit editie 7 van Story. Nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Edwin Smulders: 'Ronald de Boer zie ik regelmatig in Amsterdam-Zuid waar hij met zijn gezin woont. Soms zit hij, zoals hier, op de elektrische bakfiets als hij zijn jongste dochters naar school brengt. Maar hij loopt ook vaak achter de kinderwagen met zoontje Boaz Samuel erin. Na vijf dochters (Brooke, Maxime, Demi, Fenna en Linde) werd Ronald vorig jaar september de trotse vader van een jongen. Toen zijn vriendin Suze van Boaz in verwachting was, stak Ronald niet onder stoelen of banken dat hij, na vijf meiden, het fantastisch zou vinden om een zoon te krijgen. En die wens is dus in vervulling gegaan. In de tijd dat Ronald nog voetbalde, was hij natuurlijk veel weg en had hij weinig tijd om met zijn kids door te brengen. Maar sinds hij voetbalanalist is, is daar veel verandering in gekomen. Hij is nu in het weekend of 
’s avonds aan het werk, maar overdag kan hij vol overgave papa zijn. En ik kan goed merken dat hij daar met volle teugen van geniet.’ 

Beeld: ANP