Beperkte vrijheid door de pandemie, honderden haatberichten en een pijnlijke relatiebreuk: 2020 is Bridget Maasland niet in de koude kleren gaan zitten. 'Ik vond het wat veel', geeft de presentatrice toe. Ze wil afrekenen met een 'klotejaar'.

Voor veel mensen zijn er ook mooie dingen voortgekomen uit de coronatijd. Maar voor Bridget was het een hels jaar. 'Het was crisis op crisis op crisis', zegt ze tegen tijdschrift Grazia. 'Ik vond het wat veel'. Ze doelt onder meer op de vele haatberichten die ze kreeg naar aanleiding van haar relatie met André Hazes. 'Dat ging van doodsbedreigingen tot dreiging aan het adres van familieleden. Er is nog veel meer gebeurd, maar daar kan ik niet over uitweiden. Ik wil niet dat mijn zoon alles meekrijgt'.

Article continues after the ad

André kwam met alles weg

Bridget kreeg een storm van kritiek over haar heen, terwijl André met veel weg kwam. De presentatrice heeft wel een idee hoe dat komt. 'Omdat ik ouder ben, en een vrouw. Blijkbaar is dat in de wereld nog niet zo geaccepteerd. De man mag alles fout doen: liegen, bedriegen en jonger daten, maar de vrouw mag dat nog niet. Gelijke rechten zijn op dat gebied nog ver te zoeken. Dat is de conditionering van de maatschappij. Daar valt echt niet mee om te gaan.'

Beeld: Peter Smulders | Bron: Grazia

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.