Bridget Maasland wil een schadevergoeding van 7500 euro van weekblad Privé voor het plaatsen van een volgens haar onjuist artikel. De presentatrice eist daarnaast een rectificatie van het verhaal dat zij en André Hazes al in 2014 het bed met elkaar hadden gedeeld. Het kort geding van Bridget diende donderdagochtend in Amsterdam. André was mee naar de rechtbank ter ondersteuning. Ze zijn inmiddels een stel.

Privé meldde recent dat de presentatrice en de zanger, sinds vorige maand officieel een setje, het vijf jaar geleden al op de bruiloft van Patty Brard erg gezellig met elkaar hadden. Volgens Bridget klopt er niets van de roddel. Haar advocaat Royce de Vries noemt het in de rechtbank een 'sensatieverhaal'. 'Het verhaal is misschien smeuïg, maar zonder bronnen. Hoe betrouwbaar is dit?', aldus De Vries. Ook stelde hij dat er geen hoor en wederhoor is gepleegd.

Article continues after the ad

Onrechtmatig

De advocaat van Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds stelt dat een vordering onrechtmatig is omdat drie bronnen met naam en toenaam een schriftelijke verklaring hebben gegeven. Volgens Santegoeds zijn er in totaal twaalf bronnen die André en Bridget hebben gespot op het huwelijk. Daarnaast zei zijn advocaat dat de stappen richting Privé en De Telegraaf willekeurig lijken omdat ook het weekblad Weekend het verhaal zou hebben gepubliceerd. Santegoeds beweert daarnaast dat Bridget hem - en Weekend - destijds zelf heeft gevraagd het verhaal niet te publiceren en duurde het daarom zo lang voordat het alsnog werd gebracht.

Schikking

André lag onlangs zelf ook al in de clinch met Privé over een foto van zijn zoontje op de omslag van het blad. Die kwestie werd woensdag afgehandeld na excuses van het blad en een vergoeding aan een dierenasiel op Bonaire.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.