Bridget Maasland zegt 'heel blij' te zijn voor haar ex André Hazes die in het huwelijksbootje stapt met Monique Westenberg. Toch kon ze het niet laten om er een grapje over te maken én te onthullen dat hij haar óók een aanzoek heeft gedaan. Na haar steken onder water en ontboezeming is Bridget het doelwit geworden van online pesters. Sterker nog, al sinds haar relatie met de Hazes-telg wordt ze naar eigen zeggen bedreigd.

Wanneer het in RTL Boulevard gaat over de nieuwe single van Samantha Steenwijk (34), trekt Bridget het onderwerp naar zichzelf toe. De zangeres brengt in 2021 namelijk een liedje uit over social media, en met name wat mensen via die kanalen de wereld in slingeren. 'Iedereen heeft iets te zeggen en het is eigenlijk een vorm van pesten', vertelt ze over het nummer.

Al een jaar bedreigd

Voor de ex van André is dit maar al te herkenbaar. Tegen Rick Brandsteder (36) zegt ze dan ook 'al bijna een jaar' te maken te hebben met online dreigementen. 'Afgelopen week was er weer even een piekmoment. Blijkbaar mag je geen mening hebben of een grapje maken zonder dat er bedreigingen op los vliegen', aldus Maasland. 'Het gaat écht heel ver, dus ik begrijp heel goed wat Samantha zegt.'

Geraakt door reacties

Dat Bridget niet stopt met social media, heeft ook een reden. 'Het is ook onderdeel van ons werk, dus het zou een beetje raar zijn als je weg wordt gepest”, legt ze uit. De presentatrice wordt duidelijk geraakt door het onderwerp. “Aan de andere kant denk ik: na dit jaar met corona en alle ellende die we over ons heen hebben gekregen, zou je toch denken dat er iets meer saamhorigheid is en dat we iets meer voor elkaar klaar kunnen staan. Iets meer liefde de wereld in.'

Article continues after the ad

Nog geen honderd dagen

In november 2019 kondigden Monique en André aan een punt achter hun relatie te hebben gezet. Slechts een paar dagen later werd bekend dat de zanger de liefde bij iemand anders gevonden had: hij bleek zijn hart verloren te hebben aan niemand minder dan de twintig jaar oudere Bridget Maasland. De relatie tussen beiden duurde nog geen drie maanden (waarna Dré tóch weer verder ging met Monique), maar intens was de liefde zeker. Zo blijkt nu dat de Hazes-telg zijn toenmalige vriendin al ten huwelijk had gevraagd – zoals de geruchten toen al klonken – én biechtte Bridget kort na de breuk op dat ze het al over het krijgen van kinderen hadden.

Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.