Wie de agenda van Nick Schilder beziet, struikelt bijna over de verplichtingen. De Volendamse zanger en tv-persoonlijkheid weet zelf als geen ander dat hij veel hooi op zijn vork neemt, maar vertelt aan Story hoe hij de balans tussen zijn werk en het drukke gezinsleven weet te bewaken. 

Het is voor Nick Schilder elke week flink puzzelen om tijd vrij te maken voor zijn gezin. Vorig jaar werd de sympathieke Nick & Simon-helft voor de derde keer vader maar hij lijkt het qua werk drukker te hebben dan ooit! Zo presenteerde hij vorige week samen met Simon negen avonden achtereen het muziekevenement Vrienden van Amstel LIVE!, gaat hun theatertour Aangenaam op 6 februari, na een kleine onderbreking, weer van start én staan de Volendammers ook nog elk weekend op de meest uiteenlopende poppodia hun grote hits Rosanne, Steeds Weer en Pak maar m’n hand te vertolken. ‘Het is hard werken, maar waarom zouden we daarmee ophouden?’ zegt Nick. ‘De reacties zijn goed. We willen graag op meerdere fronten actief blijven.’

Bikkelen

Dat Nick en Simon over hun populariteit niet te klagen hebben blijkt wel uit de lovende kritieken op hun reisprogramma Nick & Simon: The Dream. Maar ondanks de vele loftuitingen is het voor Nick soms wel lastig thuis ook de complimenten in ontvangst te nemen. ‘Als we in het theater staan, stappen we om twee uur ’s middags de auto in en zijn we pas ’s nachts weer thuis. Dat is met een gezin niet ideaal. Maar ik denk dat iedere vader wel zo zijn gebreken heeft. Als je een kantoorbaan hebt, en je komt rond zeven uur ’s avonds thuis, dan kun je de kinderen alleen in bed leggen. Ik heb de hele ochtend en een deel van de middag om tijd met ze door te brengen. Ik breng ze vaak naar school, al is dat wel even bikkelen. Want dan heb ik erg weinig slaap gehad.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 5 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

 "Binnen de grenzen van wat mogelijk is" gaat het goed met Sjoukje Hooymaayer. De 77-jarige actrice kreeg een paar weken geleden te horen dat ze eierstokkanker in een ver gevorderd stadium heeft. "Het is natuurlijk allemaal nogal wat om mee om te gaan", zegt ze maandag in De Telegraaf.

Rotziekte

Hoewel Hooymaayer besloot af te zien van verdere behandeling, stond ze zondagavond weer op het podium in de musical My Fair Lady. "Dit laat ik me door die rotziekte ook niet nog eens afnemen. Nee hoor, ik ga door." De actrice legde haar rol in de musical aanvankelijk neer vanwege haar ziekte, maar gaf anderhalve week geleden in een afscheidsbrief aan het publiek aan toch nog een paar keer te willen spelen.

Plannen

Hooymaayer heeft "nog wat plannetjes". "Volgende maand wil ik ook nog graag een paar keer het toneel op, wanneer we de afsluit hebben in Carré." Daarna wil ze met "het hele gezin" een weekeinde naar Italië. "Inderdaad maar kort, want ik moet me wel wat ontzien en de reis zal best zwaar zijn, maar we gaan er optimaal van genieten. Er komt zoveel liefde op me af, het is echt geweldig."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

De zus van volkszanger Tino Martin is zaterdag overleden. De zanger herdenkt zijn zus Kim van der Valk op sociale media.

Nooit vergeten

"Ook vandaag hield ik je hand vast, eerst warm en later koud, ik zal nooit vergeten hoe jij hebt geknokt en hoe jij in het leven stond", schrijft Tino Martin op Facebook. "Dag mijn zuster op een houtvlot!! We gaan je altijd mooie stralende lach en nog veel meer van je missen."

Liefste vrouw

Eerder deze week noemde de zanger zijn zus ''de sterkste, mooiste en liefste vrouw van onder andere de planeet aarde."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)