Acteur Bram van der Vlugt is op 86-jarige leeftijd overleden. Zo meldt zijn management zaterdag.

Hij overleed aan de gevolgen van het coronavirus.

Article continues after the ad

Sinterklaas

Bram van der Vlugt stond vooral bekend om zijn rol als Sinterklaas. Deze speelde hij tussen 1986 en 2010. Daarna begon Stefan de Walle aan het avontuur. 

Andere rollen

Van der Vlugt was bekend van zijn rollen op het toneel en speelde in verschillende films en tv-series. Zo was de acteur te zien in series als Medisch Centrum West, Unit 13 en Keyzer en de Boer. Zijn meest recente rol was in de serie Dokter Deen. Ook speelde hij in de film Rundfunk: Jachterwachter.

Nog lang niet stoppen

Eerder dit jaar liet Bram, in een interview op NPO Radio 1, nog weten nog lang niet te willen stoppen met spelen. 'Ik hoop dit nog zeker tien jaar vol te houden', vertelde hij aan Simone Weimans. 'We zijn nu al ingehuurd voor de Parade in 2021. Als het doorgaat, gaan we komende zomer in vier steden zestig voorstellingen spelen.'

Aandacht

Hoe het komt dat de tachtiger nog zo graag door wilde gaan? In het AD gaf hij toe dat het met aandacht te maken heeft. 'Ik heb de afwijking dat ik aandacht wil', zei hij. 'Die heb ik mijn leven lang gekregen, met mijn werk op het toneel, in films en op televisie. Ik wil erbij horen, het lijkt me ontzettend lullig om uitgerangeerd te raken.'

Nooit vergeten worden

De acteur stond dan ook gewoon nog drie keer per week op een podium. Daarnaast deed hij het wel rustig aan om het spelen goed vol te kunnen houden. Hij deed geen lucratieve schnabbels, bijvoorbeeld. 'Maar dat is een heel verschil met helemaal niet meer spelen. Met er niet meer bij horen. Vergeten worden. Daar heb ik nog even geen trek in,' vertelde hij destijds aan het AD.

De acteur laat zijn vrouw, vijf kinderen en drie kleinkinderen na. Er zal in besloten kring afscheid worden genomen.

Bron: Nu.nl, ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.