Voormalig strafpleiter Bram Moszkowicz overweegt het verzoek te doen om weer aan de slag te kunnen als advocaat. "Ik zal niet de eerste advocaat zijn die geschrapt is en weer wordt beëdigd. Die mogelijkheid bestaat. Of men mij dat gunt, weet ik niet. Na vijf jaar kun je een verzoek doen. Ik ga eens kijken of ik in aanmerking kom'', zei Bram maandag in EenVandaag.

Article continues after the ad

Verzoek

In 2013 wordt Nederlands bekendste strafpleiter nog voor het leven geschrapt, maar in de Advocatenwet is inderdaad bepaald dat raadslieden die uit het ambt zijn gezet, aan de Raad van Toezicht kunnen vragen om weer beëdigd te worden als advocaat. “Als het kan, zou ik het wel weer willen. Ik heb geleerd van de fouten die ik heb gemaakt. Ik kan alleen maar hopen dat als ik zo’n verzoek doe, hier neutraal naar wordt gekeken. Ik heb daar wel vertrouwen in”, zegt Moszkowicz in EenVandaag.

Geschrapt

Het Hof van Discipline bepaalde vier jaar geleden dat Bram Moszkowicz zijn beroep nooit meer mag uitoefenen. De Orde van Advocaten eiste een schorsing van zes maanden, maar het Hof koos uiteindelijk voor de zwaarste straf: Moszkowicz werd levenslang uit het ambt gezet. Bram Moszkowicz zegt hier nu over: “Feit is dat ik ben geschrapt. Feit is ook dat ik me daarbij heb neergelegd. Feit is ook dat mensen, net zoals in het maatschappelijk leven, ook binnen de advocatuur weer een tweede kans krijgen.”

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders
(ANP)