Na hun dramatische huwelijksbreuk in 2016 gonsde het afgelopen zomer van de geruchten dat Angelina Jolie en Brad Pitt op een verzoening afste-venden. Maar die kans lijkt definitief verkeken.

Article continues after the ad

Scheiding

Hollywood tril-de op zijn grondvesten toen vorig jaar september bekend werd dat Angelina Jolie (42) de scheiding van Brad Pitt (53) had aangevraagd. Zij stonden immers bekend als hét droomkoppel van de internationale filmindustrie. Nadat ze in 2005 verliefd waren geworden op de set van Mr. & Mrs. Smith, wisten de twee meteen dat ze voor elkaar gemaakt waren. Brad scheidde destijds van Jennifer Aniston, om vervolgens met Angelina verder te gaan. Ze kregen zes kinderen (waarvan drie geadopteerd). Een huwelijk leek hun geluk niet completer te kunnen maken, maar in augustus 2014 trouwden ze tóch.

Mijn liefde is oneindig

Angelina vertelde dolgelukkig: ‘Mijn liefde voor Brad en de kinderen is oneindig.’ En Brad jubelde: ‘Onze toewijding aan elkaar is nog dieper geworden.’ Maar het glamourpaar was amper getrouwd of de geruchten gingen al dat hun huwelijk wankelde. Brad zou moeite hebben met het dominante gedrag van Angelina, die op haar beurt baalde van Brads geflirt met jonge vrouwen. Ook zou Angelina zou zich storen aan zijn drank- en drugsgebruik en het zodoende niet verantwoord vinden om de kinderen aan Brad toe te vertrouwen. Hij zou hun adoptiezoon Maddox zelfs hebben mishandeld, waarvoor echter geen bewijs werd gevonden. Angelina, die de voogdij kreeg over de kinderen, kwam na de breuk op adem op een gehuurd landgoed in Hidden Hills.

Moeilijke tijd

Aangeslagen liet ze weten: ‘Mijn gezin heeft een moeilijke tijd achter de rug. Mijn aandacht ligt bij mijn kinderen, onze kinderen... We blijven voor altijd een gezin, en dat is wat mij hierdoorheen sleept.’ Er leek zelfs een verzoening in de lucht te hangen, maar die zou nu definitief van de baan zijn. Brad, die ook filmproducent is, zou zijn oog hebben laten vallen op de Britse actrice Ella Purnell (21). Hij strikte haar voor de hoofdrol in de door hem geproduceerde dramase-rie Sweetbitter. ‘Brad had haar vanaf het begin in zijn hoofd voor die rol,’ aldus een bron.  ‘Hij heeft alles uit de kast getrokken om haar te casten. Hij coacht haar zoveel mogelijk. Het is een kwestie van tijd dat hij naar buiten treedt met zijn verliefde gevoelens.’ 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP