William Spaaij gaat niet verder als regisseur van Annie de Musical. Vanwege "een verschil van artistiek inzicht" is besloten het productieproces voort te zetten zonder Spaaij, maakte producent Stichting Theateralliantie dinsdag bekend. De regie wordt overgenomen door Pim Veulings, die als choreograaf al bij de musical betrokken was.

Spaaij (36) werkte de afgelopen weken met de cast en het creatief team aan de wereldberoemde musical over de roodharige Annie. "Tijdens de repetitieperiode heeft William zijn kwaliteiten als regisseur getoond. Helaas stond de complexiteit van het productieproces de volle ontplooiing van zijn talent in de weg. We betreuren uiteraard dat de samenwerking hier stopt. Wij bedanken William voor zijn inzet voor Annie", laat de producent weten.

Stil in mij

Annie was niet Williams eerste regieklus. Eerder regisseerde de acteur al de musical Stil in mij, die in maart in première ging.

Première

Annie de Musical gaat op 1 december in het Chassé Theater in Breda in première. Daarna reist de productie tot en met mei 2020 langs dertien theaters door het hele land. Zo is Annie te zien in onder meer De Harmonie in Leeuwarden, MartiniPlaza in Groningen, het Luxor Theater in Rotterdam en het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.