Goed nieuws voor de briefschrijfsters van Boer zoekt Vrouw-deelnemer Bastiaan uit Zeeland. Naast een aantrekkelijke verschijning blijkt de akkerbouwer namelijk ook nog eens een succesvolle zakenman. Bij zijn dorpsgenoten maakt hem dat er echter niet geliefder op...

Heel wat vrouwenharten gingen sneller kloppen bij de televisiebeelden van de Zeeuwse boer Bastiaan (35) die in zijn surfoutfit uit de zee kwam lopen... De fans op de internetforums waren het er unaniem over eens: Bastiaan is met afstand de meest aantrekkelijke mannelijke deelnemer aan het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw! En dan weten ze nog niet de helft over de Zeeuwse akkerbouwer, die bijvoorbeeld ook een zeer verdienstelijk schaatser is. Uit officiële cijfers van de schaatsbond blijkt dat Bastiaan zich kan meten met de top van de amateurs in Nederland. Hij laat zelfs tijden noteren waarmee hij in landen als België of Frankrijk zomaar nationaal kampioen zou kunnen worden! Dat sportieve zou Bastiaan graag terugzien in zijn levenspartner.

Ideale dag

Als hem in een interview op de website van Boer zoekt Vrouw wordt gevraagd hoe hij een ideale dag met zijn toekomstige vrouw zou inrichten, antwoordt Bastiaan: ‘Ik vind het lekker om op het terras met mooi weer te ontbijten, gewoon een goed stevig ontbijt. En dan fietsen, wielrennen. Dat doe ik heel graag dus als zij dat ook leuk vindt, zou het fantastisch zijn. Een kilometer of zestig, twee à drie uurtjes.’ Of zijn toekomstige briefschrijfsters daar al klaar voor zijn, is nog de vraag. Wel is zeker dat Bastiaan naast zijn sportieve kant nóg een bijzonder talent heeft, dat op televisie tot nu toe verborgen bleef. Hij is namelijk een slim en geslaagd zakenman! Want mocht het nu eens zo zijn dat de knappe boer zijn uien of aardappels een seizoen niet aan de man weet te krijgen, dan is er absoluut geen reden tot wanhoop. Bastiaan blijkt namelijk een succesvolle tool voor het internet te hebben ontwikkeld, waarvoor hij maandelijks een mooi bedrag krijgt overgemaakt.

Weerstand van dorpsbewoners

Het gaat om een deur-tot-deur reisplanner, die inmiddels wereldwijd is uitgerold. Vijf jaar terug kreeg Bastiaan de zogenoemde ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs voor deze uitvinding uitgereikt, met een bijbehorende cheque van 10.000 euro. Maar Bastiaan heeft meer plannen en is momenteel druk doende met het aanleggen van een bungalowpark in de Zeeuwse gemeente waar hij woont. Dat voornemen stuit echter op felle weerstand van dorpsbewoners en natuurbeschermers, zo meldt de plaatselijke krant. Zij hebben in de raadzaal van de gemeente inmiddels hun gal gespuwd over Bastiaans plannen, maar weigerden vervolgens op diens uitnodiging in te gaan om het initiatief eens rustig met hem te bespreken. Bastiaan is die houding van zijn opponenten inmiddels meer dan zat. In zijn woede heeft hij zich in de Facebookgroep van zijn woonplaats in duidelijke termen uitgelaten over een van zijn dwarsliggers, die hij ‘links extremisme’ verweet. En daarmee was een dorpsrel geboren: Bastiaan is uit de groep op internet gezet en is daar voorlopig niet meer welkom!

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders

Dit artikel komt uit Story. Editie 37 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.