Het boek Maar buiten is het feest van schrijver Arthur Japin wordt verfilmd. Regisseur Jelle Nesna start dit najaar met de opnames van het verhaal, dat deels is gebaseerd op het leven van Karin Bloemen.

Dat heeft producent Rinkel Film vrijdag bevestigd. Het scenario wordt geschreven door Karen van Holst Pellekaan (Achtstegroepers huilen niet, De gelukkige huisvrouw). De film, die als voorlopige titel Sonne heeft, moet in 2020 in de bioscopen te zien zijn. Acteurs zijn nog niet bekend.

Article continues after the ad

Rechtszaak

Het boek van Japin vertelt over een succesvolle en geliefde zangeres die een rechtszaak aanspant om een jong meisje uit handen van een verkrachter te houden. Door deze actie dreigen echter de geheimen uit haar eigen verleden openbaar te worden. Met de confrontatie in de rechtszaal zet zij zowel haar privacy en carrière als haar liefde op het spel.

Eerste roman

Maar buiten is het feest wordt de eerste roman van Japin waar een verfilming van wordt gerealiseerd. Producent Kaap Holland was lang bezig met een bioscoopversie van Een schitterend gebrek, maar moest deze plannen vorige jaar even op de plank parkeren toen regisseur Erwin Olaf vanwege ziekte moest afhaken.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders