Klagen is niet aan Bo Derek (62) besteed. Maar áls ze het allemaal nog eens over zou kunnen doen, was ze vrijwel zeker voor het moederschap gegaan. Want een fijn gezin had haar wel wat geleken, juist omdat ze zelf opgroeide met twee zussen en een broer.

Bo werd geboren als Mary Cathleen Collinsop 20 november 1956 in Long Beach (Californië). Ze was het eerste kind 
van visagiste Norma en reclamemaker Paul, die later botenverkoper werd. 
Het huwelijk van Norma en Paul Collins hield echter geen stand.

Jeugd

Wonend aan de kust bracht Bo haar jeugd vooral zeilend en surfend door. ‘Dat was in één woord fantastisch.’ Vanwege haar verleidelijke looks werd Bo tijdens haar puberteit al vaak geadviseerd om model te worden, maar daar voelde ze eerst niets voor. Uiteindelijk besloot ze toch de gok te wagen en binnen de kortste keren had ze haar eerste klus te pakken. In een reclamespotje mocht ze slechts drie woorden zeggen, maar door haar aantrekkelijke voorkomen wist ze zich wel meteen in de kijker te spelen. Bij onder anderen een theateragent, die haar in Hollywood introduceerde.

Article continues after the ad

Relatie

Tijdens een filmauditie ontmoette ze John Derek. Bo was toen 16, John 46! Het grote leeftijdsverschil hield haar in eerste instantie tegen om een relatie met de toen nog getrouwde John te beginnen, maar ze kon hem gewoonweg niet weerstaan. ‘Want hij was zó knap.’ Bo en John hadden alles voor hun liefde over. Zo vestigden zij zich in Griekenland, omdat ‘verkrachtingswetten’ hun relatie in Amerika niet toestonden. Bo was immers nog minderjarig. Maar toen ze achttien was, keerden de twee terug naar Californië. En in 1976 – vier jaar na hun eerste kus – stapten Bo en John in het huwelijksbootje. Het was Johns vierde echtverbintenis.

Huwelijk

Eerder was hij getrouwd met balletdanseres Pati Behrs en actrices Ursula Andress en Linda Evans – die hij voor Bo had verlaten. Nog niet zo lang geleden vertelde Bo in een interview er absoluut niet trots op te zijn dat John zijn derde vrouw destijds voor háár liet barsten. ‘Ik voelde me er vreselijk over, ook omdat ik Linda als actrice aanbad. Ze was zo vriendelijk en aardig voor me. Ik was op zijn minst voor de helft verantwoordelijk voor de intense pijn die ze door de scheiding moest doorstaan. Ik háát mezelf gewoon als ik eraan terugdenk. Het is het ergste wat je als vrouw kunt doen, want het was allemaal zo ingewikkeld en dramatisch. Ik heb het mezelf nooit vergeven. Maar ik hield zó ongelooflijk veel van die man,’ aldus Bo, die dolgelukkig was met John. ‘Hij liet me de wereld zien – het was geweldig.’ En John steunde Bo in haar filmwerk. 

DOOR MATTHIJS ALBERS |  FOTO’S ANP

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.