BNNVARA stopt na de zomer met het programma De Vooravond met Renze Klamer en Fidan Ekiz. De omroep stelt na twee seizoenen 'de urgentie' van het programma te missen die wel wordt gezocht. In plaats daarvan komt er per 30 augustus een talkshow die afwisselend door Sophie Hilbrand en Khalid Kasem gepresenteerd gaat worden.

'Na twee seizoenen hebben we besloten te stoppen met de presentatie door Renze Klamer en Fidan Ekiz', stelt directeur content Gert-Jan Hox. 'Zij zijn als duo met elkaar in het diepe gesprongen, vulden elkaar goed aan en hebben het programma een eigen karakter gegeven. Dat heeft goede gesprekken en spraakmakende momenten opgeleverd, maar toch moeten we vaststellen dat het programma de urgentie mist die we zoeken.'

Article continues after the ad

Andere programma's

De bedoeling is dat in het nieuwe programma wordt geleid door 'één presentator die er scherp bovenop zit en het gesprek van de dag voert én bepaalt'. Het is we de bedoeling dat Renze en Fidan andere programma's gaan ontwikkelen. Hierover is BNNVARA met de twee in gesprek. De Vooravond volgde DWDD op toen Matthijs van Nieuwkerk besloot daarmee te stoppen.

Sta perplex

Renze Klamer snapt niets van de beslissing van BNNVARA om het programma De Vooravond te schrappen vanwege te weinig urgentie. De presentator dacht juist dat er meer entertainment nodig was, zegt hij in een korte reactie op Twitter. 'Ik heb dit nog geen 24 uur geleden gehoord, en sta nog perplex. Geschrapt vanwege te weinig urgentie, terwijl vanuit het management voorafgaand aan seizoen 2 de opdracht was: meer entertainment. Wie het snapt mag het zeggen. Ik ga eens goed nadenken wat ik nu wil doen.'

Reactie

Na Renze Klamer heeft ook Fidan Ekiz gereageerd op het nieuws dat het programma De Vooravond na de zomer stopt. De presentatrice houdt het kort: \How it started' en 'How it's going', schrijft ze gekscherend bij twee foto's op Twitter. De eerste is de persfoto van het duo die gemaakt werd bij de start van het BNNVARA-programma. Op de tweede foto staan Renze en zij buiten voor de studio; Renze met lang haar en lange baard en Fidan met een muts op.

Vanaf 30 augustus wordt het tijdslot afwisselend ingevuld door het duo Sophie Hilbrand en Khalid Kasem.

Bron: ANP | Beeld: BNNVARA

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.