Jeroen Rietbergen, de bandleider bij The Voice of Holland, stapt volgens BNNVARA per direct op vanwege aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag achter de schermen van het RTL-programma.

De muzikant erkent de beschuldigingen, meldt het programma BOOS die de zaak onderzocht. Ook liggen er diverse aanklachten tegen andere hoofdpersonen binnen het programma.

Bekentenis

BOOS heeft zaterdag een bekentenis en spijtbetuiging van Rietbergen, die tevens de partner van Linda de Mol is, ontvangen. 'Hij heeft laten weten zijn werkzaamheden bij The Voice per direct naast zich neer te leggen. The Voice of Holland heeft laten weten niet op de hoogte te zijn geweest van deze misstanden en heeft besloten tot een onafhankelijk onderzoek. In het kader daarvan wordt het programma tot nader order opgeschort.'

Ongepast gedrag binnen The Voice

De redactie van BOOS is al sinds het voorjaar bezig met het onderzoek naar ongepast gedrag binnen The Voice en soortgelijke andere programma's. Presentator Tim Hofman vroeg deelnemers die iets hebben meegemaakt bij talentenjachten die niet door de beugel kunnen, te melden. 'Er volgden tal van reacties van mensen die zeggen slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice', aldus BOOS.

Article continues after the ad

De gehele uitzending over The Voice verschijnt donderdag op YouTube.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.