Actrice Kitty Courbois is afgelopen zaterdag op 79-jarige leeftijd overleden. De toneel- en filmactrice werd beschouwd als een van de beste Nederlandse actrices. Kitty overleed aan de gevolgen van een hersenbloeding.   

Article continues after the ad

Het vak 

"Het vak heeft mij heel veel gebracht, heel erg veel gezelligheid, hard werken, succes en mislukking. Film, theater en tv: met in het bijzonder drama. Ik ben het best in emoties opwekken, drama is mijn favoriet, vooral stil drama. Ik word gezien als een dramatisch type, maar ik vind mijzelf nogal vrolijk", zei ze ooit.

Pensioen? 

Stoppen met werken vanwege het pensioen? Daar dacht Kitty helemaal niet aan. Op die leeftijd acteerde ze nog in diverse series en films. In 2012 speelde ze de rol van koningin Wilhelmina in VPRO-serie Beatrix, Oranje onder vuur.Eerder in haar carrière speelde ze in Twee Vrouwen (1979) en Op hoop van zegen (1986).  Ook schitterde ze in de Nederlandse speelfilm Hartenstraat. Kitty was voor het laatst te zien in de film De Held

Verleden

Zelf begon ze, net zoals haar moeder, in de muziek. Op gitaar en Franse liedjes zingend, was ze te zien in de Rob de Nijs-show. Maar film bleek uiteindelijk toch haar voorkeur te hebben en een ware droom. "Voor een camera vergeet ik mijn eigen leven, mijn sores", zei ze eens.

Verdrietige BN'ers

Velen herdenken Kitty op social media. Respect en bewondering voor de toneelvrouw wordt uitgesproken. "Van mij mag 2017 even stoppen met afscheid nemen van bijzondere mensen", zegt Maurice Wijnen (RTL Boulevard). Volgens hem is 'een grote dame' heengegaan. Danny de Munk verliest zijn 'Op hoop van zegen moeder'. Op Instagram laat hij weten: "Mijn lieve Kitty! Rust zacht. Koester mijn herinneringen aan onze samenwerkingen."

 

 

Mijn Lieve Kitty ! Rust zacht ... Koester mijn herinneringen aan onze samenwerkingen ❤ #ophoopvanzegen

Een bericht gedeeld door DANNY DE MUNK (@dannydemunk) op

Beeld: Peter Smulders. Bron: RTL Boulevard