Verschillende bekende Nederlanders zijn vrijdag overvallen door het nieuws dat vluchten uit zuidelijk Afrika zijn verboden in verband met de nieuwe, vermoedelijk besmettelijkere variant van het coronavirus die er is ontdekt. Onder anderen Renze Klamer en Freek Vonk laten via sociale media weten dat ze in Afrika zitten.

'Paar minuutjes voordat Zuid-Afrika op slot ging', schrijft Klamer in zijn Instagram Stories bij een foto waarop hij poseert op de Tafelberg bij Kaapstad. Korte tijd later deelt hij het nieuws dat Nederlanders nog wel terug mogen vliegen maar dat er dan wel een quarantaineplicht geldt. 'Dat wordt quarantaine', aldus de presentator.

Freeks Wilde Wereld

Vonk zit, vermoedelijk voor opnames van zijn programma Freeks Wilde Wereld, in Namibië. 'Ken je dat verhaal van die cameraploeg die zondag terug zou vliegen uit Namibië?', schrijft hij op sociale media.

'Paniekvoetbal'

RTL Nieuws-journalist Koen de Regt is op vakantie in Zuid-Afrika. Op Twitter noemt hij de maatregelen 'volstrekte paniekvoetbal'. 'Er zijn nog honderden vragen rond deze variant. En in Nederland loop je nu veel meer risico op Covid dan hier. Bovendien: er zijn 90 gevallen in Gauteng (Johannesburg). Als je daarom reizen vanuit Kaapstad verbiedt, is alsof je reizen vanuit Amsterdam verbiedt omdat er een variant in Barcelona gevonden is.' Volgens De Regt zou het 'gezien de enorme aantallen besmettingen in de EU' logischer zijn als Zuid-Afrika de grenzen dichthoudt.

Article continues after the ad

Gordon

Afgelopen week was ook Gordon nog in Zuid-Afrika. Het is onduidelijk of hij inmiddels al naar Europa is gevlogen. Hij moet zaterdag in België zijn voor de finale van K2 zoekt K3.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.