Aart Staartjes overleden

Zondagmiddag is acteur Aart Staartjes op 81-jarige leeftijd overleden. Hij overleed aan de verwondingen van een ernstig ongeluk: afgelopen vrijdag werd hij in zijn 45km-auto aangereden door een personenauto. Bekend Nederland staat massaal stil bij het verlies van dit televisie-icoon.

Veel mensen kennen Aart Staartjes als ‘Meneer Aart’ uit Sesamstraat. Maar hij deed meer: in de jaren ’70 en ’80 was hij medeverantwoordelijk voor spraakmakende jeugdseries als De Stratemakeropzeeshow, De Film van Ome Willem en Het Klokhuis.

Article continues after the ad

Jeugdheld

Het overlijden van Aart is niemand ontgaan. Zelfs premier Mark Rutte uit zijn emoties op Twitter, en laat weten het een groot verlies te vinden dat zijn jeugdheld niet meer leeft. “Aart Staartjes is overleden. Zoals zovelen ben ik met hem opgegroeid”, aldus de minister-president. Ook Edwin Rutten, die vele malen samenwerkte met Aart, uit zijn verdriet tijdens RTL Boulevard. “Ik had een brief gemaakt om die naar het ziekenhuis te sturen en die ligt er nog… Verdorie nog aan toe, wat een vogel was dat toch!”, aldus de acteur en presentator.

Carrière dankzij Aart

Acteur en mimespeler Hakim Traïda is intens verdrietig dat hij afscheid moet nemen van de acteur. Traïda heeft jaren met Staartjes in Sesamstraat samengewerkt, hij had een bijzondere band met hem, zegt hij tegen entertainmentsite BuzzE. “Hij heeft me naar Sesamstraat gebracht.” Staartjes werd door journalist Willibrord Frequin op Hakim gewezen, die hem op straat had zien optreden. “Toen belde Aart mij op en ben ik met hem gaan werken bij Sesamstraat.”

#AartsTaartjes

Verder laten veel collega’s weten geschokt te zijn door het plotselinge overlijden van voor velen ook hún jeugdicoon. Presentator Özcan Akyol noemt Aart “een van de bijzonderste mensen die hij in de mediawereld heeft ontmoet”. Heel Holland Bakt-presentator André van Duin zei zijn bakkunsten eenmalig “#AartsTaartjes” te hebben genoemd en ook comedienne Claudia de Breij bewijst Aart een laatste eer op Twitter.

Praathuisje in de hemel

Radiohelden Coen en Sander delen hun verdriet, “We gaan u missen!”, evenals collega Michiel Veenstra, die “hoopt dat er in de hemel een mooi praathuisje staat voor Meneer Aart”. Acteurs Georgina Verbaan en Victor Reinier staan ook stil bij het overlijden. “Aart was een fijne en gulle collega, maar vooral een lieve man. Zo kende ik hem. Zo zal ik me hem herinneren”, aldus Victor.

Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.