Acteur John Wijdenbosch (44), vooral bekend van zijn rol als Björn in de serie en film Costa!, is gisterochtend met zijn vrouw (36) en kind (4) omgekomen bij een ongeluk op de A6. De auto werd tegen 9.00 uur door een voorbijganger ontdekt in het water langs de weg. Hoewel hulpdiensten snel ter plaatse waren, mocht hulp niet meer baten.

Lees ook: Triest nieuws voor Barbra Streisand

Carrière

Wijdenbosch speelde daarin de rol van Björn. Eerder speelde de in Suriname geboren acteur in de serie Fort Alpha. Hij was ook te zien in televisieseries als Bradaz, Shouf Shouf! en De Co-assistent, en onder meer in de films Pipo en de P-P-Parelridder en Foeksia de Miniheks.

‘Afschuwelijk nieuws’

Collega’s reageren op sociale media geschokt op het nieuws. Tatum Dagelet speelde met Wijdenbosch in Fort Alpha, waarmee hij in 1996 debuteerde op de Nederlandse televisie. “Wat een intens verdrietig nieuws. Zo’n leuke tijd beleefd met John Wijdenbosch. Mijn hart gaat uit naar de familie”, schrijft de actrice op Instagram. Costa!-collega Bas Muijs twittert: “Ik wens familie, vrienden en collega’s van John Wijdenbosch en zijn gezin heel veel sterkte met dit vreselijke verlies. Afschuwelijk nieuws.”

In shock

“Onwerkelijk… zo onwerkelijk! Rust zacht mi matti en ook je gezin. Ik zal je missen. Sterkte en kracht voor alle familieleden en naaste vrienden!”, schrijft John Williams op Instagram. Comedian Howard Komproe uit op Facebook zijn verdriet: “Wauw. Wauw. Wauw. John Wijdenbosch, rust in vrede bro. Wauw. Wauw.” Op Instagram post acteur Winston Post: “WTF! R.I.P. dibbes. Wat een tragedie! Ook vrouw en dochtertje! Heel de familie en naasten veel sterkte!”

Persoonlijke reactie

Zangeres Linda Wagenmakers wenst in een tweet de nabestaanden sterkte: “Wow… stil van… één gezin in één keer weg. Vreselijk. Sterkte aan alle familie en vrienden. Jörgen Raymann heeft een heel persoonlijke reactie. ‘Broertje, je zorgde voor zoveel vreugde in een verdrietige periode van mijn leven, en nu kan ik het gewoon niet bevatten… Rust in vreugde, bro!”, schrijft hij op Instagram.

‘Rest in Power’

“RIP John Wijdenbosch”, twittert acteur Mimoun Ouled Radi. Rapper Brainpower heeft Wijdenbosch onlangs nog gesproken. “Daaaamnnnnn stond tien dagen terug nog uitgebreid te praten met jou en murthmossel in Paradiso!!! Rest in Power”, schrijft hij in een tweet.

Het is volgens de politie nog onduidelijk waardoor het voertuig in het water belandde.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

Als je ruimte tekort komt, kun je twee dingen doen: verhuizen of... het huis van de buren erbij kopen, zoals modekoningin Nikkie Plessen heeft gedaan! 

‘Nikkie en Ruben hebben het huis naast hen gekocht,’ aldus onze bron. ‘Het is de bedoeling dat ze dat pand gaan verbouwen, waarna ze hun huidige woning uiteindelijk waarschijnlijk zullen verkopen.’ Het is voor Nikkie belangrijk om in haar geliefde buurtje in Amsterdam-Zuid te blijven wonen – het Vondelpark, waar haar kinderen Jolie (8) en Alain (3) heerlijk kunnen ravotten, zit om de hoek en datzelfde geldt voor haar eigen kledingzaak. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 33 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Tien jaar geleden kwam er abrupt een einde aan de tv-carrière van Christine van der Horst. Op een comeback hoeven fans van haar talkshow Nachtsuite echt niet te rekenen. De voormalig presentatrice mijdt de schijnwerpers en dat heeft een droevige reden.

Fans vragen zich af waar ze is gebleven. Christine staat bekend als een vrouw van de wereld. In het verleden woonde ze onder meer in Canada en de Verenigde Staten. Er werd gedacht dat ze een nieuw bestaan had opgebouwd in het buitenland, maar dat blijkt niet het geval. De gewezen belspeldiva woont nog altijd in haar geboorteplaats Zaandam, ontdekte Story. Daar verblijft ze in de woning die ze in 1999 kocht voor € 186.050. Tegenover Story verklaart Christine waarom we haar nooit meer zien: ‘Ik doe niets meer in tv-land. Het was een heel fijne periode in mijn leven, maar die ligt achter mij.’ De reden voor haar teruggetrokken bestaan is een verdrietige. ‘Nog niet zo lang geleden is mijn moeder overleden. Ik wil graag de privacy hebben om dat een plek te geven.’ Het moet een klap zijn voor Christine, die een bijzondere band had met haar moeder. Zo bijzonder dat zij vrijwel altijd samenwoonden. ‘Het was niet zozeer een bewuste keuze om mijn moeder in huis te nemen. Ze is gewoon nooit weggegaan.’ Uiteindelijk verliet de moeder van Christine toch het huis van haar dochter. ‘Mijn moeder is de enige vrouw die pas op haar 81e op zichzelf is gaan wonen,’ vertelde Christine daarover in het programma MAX & Martine.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 33 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Marcel Hemelrijk (ANP)