BN'ers zetten zich massaal in voor het goede doel. Rende actrice Marlijn Weerdenburg gisteren nog met haar vader tegen kanker, zetten zes Bekende Nederlanders zich nu met een fietstocht langs de heuse Tour de France-etappe in voor de Nierstichting.

Het is natuurlijk altijd goed om een geldbedrag over te maken naar het goede doel, maar deze BN'ers dragen hun steentje liever bij door nog iets extra's te doen. Met de Tour de Celeb proberen zes celebrity's van eigen bodem zo veel mogelijk donateurs te werven voor de Nierstichting, zodat er van het opgehaalde geld weer meer onderzoek naar de genezing van nierziekten gedaan kan worden. 

Racefiets

En aangezien de celebs niet dagelijks op een racefiets zitten, is de fietstocht voor de meeste BN'er stiekem toch flink afzien. De zes BN'ers moeten namelijk de officiële Tour de France-etappe afleggen, waarbij ze te maken krijgen met een tocht van maar liefst 169 kilometer én er onder andere vier steile beklimmingen beklommen moeten worden. 

Steun

Gelukkig worden de BN'ers wel volop gesteund door zes nierpatiënten. Zij worden ieder gekoppeld aan een BN'er en zullen hen langs de zijlijn volop supporten. Welke BN'ers er precies meedoen wordt binnenkort bekendgemaakt. Wel moeten we nog even wachten op het moment suprême. De eenmalige special rondom de Tour de Celeb is namelijk pas op woensdag 18 juli om 20.30 uur bij Omroep Max op NPO 1 te zien. 

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Instagram