SBS6 komt met een nieuw programma, weer met bekende Nederlanders. In het programma kruipen verschillende bekende koppen in de huid van een stagiair in de zorg.

Wie er meedoen aan 'BN'ers in de zorg': Richard Groenendijk, Isa Hoes, Monic Hendrickx en Olcay Gulsen.

Article continues after the ad

Oncologie

Dat heeft Richard dinsdag op Instagram bekendgemaakt.

De deelnemers volgden allemaal een basiscursus verpleegkunde en gingen daarna ieder op een andere afdeling aan de slag. Richard belandde op oncologie.

Basisverzorging

'Een heftige, maar vooral bijzondere afdeling. Naast de verzorging is het psychosociale gedeelte van het werk heel interessant en blijkt me ook goed te liggen. Een aantal gesprekken met patiënten zal ik dan ook m’n leven lang niet vergeten', schrijft de cabaretier, die volledige diensten meedraaide.

'Natuurlijk zijn er heel veel dingen die ik niet mocht doen, maar de basisverzorging van de patiënten heb ik inmiddels aardig onder de knie.'

Vrijwilliger zonder camera

Na afloop van de opnames merkte Richard dat hij het werk niet los kon laten. 'Ik miste het daar. Zeker ook het intense contact met de patiënten. Het werk is behoorlijk indrukwekkend en ik denk dat mensen geen idee hebben over wat er allemaal bij komt kijken. Van tevoren denk je dat het daar alleen maar over de dood gaat, maar het is een afdeling die juist over het léven gaat en over wat écht belangrijk is', zo vervolgt hij.

Aan de slag

Richard heeft inmiddels een gesprek gehad met het Erasmus MC in Rotterdam en gaat er vanaf 1 maart officieel aan de slag als vrijwilliger. 'Zónder camera’s. Gewoon omdat ik dit graag wil.'

Naast acteren

Hij verzekert zijn volgers dat hij de entertainmentwereld zeker niet gedag zegt. 'Ik ga gewoon weer op tournee, er komt een speelfilm en een groot tv-project aan', besluit hij. Eerder werd al duidelijk dat Richard in het ziekenhuis aan het werk was. Op social media plaatste hij een foto van zichzelf op de oncologie-afdeling.

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.