Grote ster uit filmklassieker The Blue Lagoon Christopher Atkins was onlangs even in ons land en nam de tijd voor een uitgebreid gesprek met Story. Openhartig vertelt hij over zijn recent gesneuvelde relatie, de zorgelijke situatie van zijn moeder en de bekoelde relatie met tegenspeelster Brooke Shields. 

Het is alweer veertig jaar geleden dat Christopher Atkins (58) in één klap wereldberoemd werd door zijn hoofdrol in de bioscoopkraker The Blue Lagoon. De film deed destijds het nodige stof opwaaien door de erotische scènes tussen Christopher en zijn tegenspeelster Brooke Shields (54), die tijdens de opnames nog maar 14 jaar was. Tot op de dag van vandaag wordt de blonde acteur herinnerd aan zijn eerste grote film. Kan hij de titel The Blue Lagoon inmiddels niet meer horen?

‘Zeker wel hoor, maar het is allemaal wel lang geleden,’ vertelt Christopher aan Story. ‘En ik heb daarna nog zoveel andere dingen gedaan! Ik ben bijvoorbeeld veel met filmprojecten in Australië bezig. En nu ben ik in Nederland om een rol te spelen in de film Out for Vengeance. Maar ik maak me geen illusies, mijn naam zal inderdaad waarschijnlijk altijd aan die ene film verbonden blijven.’

Article continues after the ad

Geen contact

En daarmee ook aan die van zijn tegenspeelster Brooke Shields. Spreken de twee elkaar eigenlijk nog weleens? ‘We hebben al een hele tijd geen contact meer. Dat was in de eerste jaren na de film wel anders! Brooke was altijd verzot op mijn dochter. Je kon toen al zien dat zij niets liever wilde dan moeder worden, wat haar uiteindelijk gelukkig ook is gegund. Het vreemde aan Brooke is echter dat zij tegenwoordig niets meer met The Blue Lagoon te maken wil hebben. Toen het precies dertig jaar terug was dat de film uitkwam, hebben de mensen van het eiland waar we hebben opgenomen iedereen van de film uitgenodigd om langs te komen.  Ze hadden Brooke natuurlijk ook gevraagd, maar zij wilde niet komen. Ik begreep dat niet en daar heb ik het ook met de regisseur van The Blue Lagoon over gehad. Hij zei: Volgens mij ligt het aan de mensen om haar heen. Die willen dat het nu alleen nog maar om Brooke Shields gaat, niet meer om de film.

De liefde 

Christopher was meer dan twintig jaar getrouwd met Lynne Barron, met wie hij dochter Brittany en zoon Grant kreeg. In 2007 liep hun huwelijk op de klippen, waarna Christopher het geluk hervond met de twintig jaar jongere Zweedse Sandra Ankarbjörk, die hij via internet ontmoette. Zijn ze nog steeds een stel? ‘Nee, wij zijn na een relatie van drie jaar uit elkaar,’ vervolgt Christopher. ‘Het grootste probleem was dat zij in Zweden woont en ik in de Verenigde Staten. Sandra wilde heel graag dat ik daar kwam wonen. Dat had ik heel graag gedaan, alleen wilde ik nog één ding in mijn leven per se gedaan hebben: mijn eigen films maken. Daar ben ik nu mee bezig en daarvoor ben ik heel veel op reis. Vooral daardoor is het uiteindelijk niet gelukt tussen ons. En ik zeg je eerlijk dat ik haar best wel mis. Ik hou nog steeds van Sandra.

Connie Witteman

Ik ben momenteel nog vrijgezel, maar je weet maar nooit wat voor moois er allemaal nog op je pad komt, toch?’ Even werd in sommige media gesteld dat er iets moois zou zijn opgebloeid tussen Christopher en Nederlands grootste glamourvrouw Connie Witteman. Tijdens de opnames van de film Out for Vengeance bracht zijn manager alhier, Varol Porsemay, hem in contact met Connie en de twee bezochten samen de vip-avond van Masters of LXRY, een lifestylebeurs met allerhande luxeartikelen. Van een liefdesrelatie is echter geen sprake. ‘Nee, ik heb Connie in totaal twee keer gezien. Ik moet je zeggen dat ik enorm onder de indruk was van haar hartelijkheid en we hebben een mooie, vriendschappelijke klik. Maar een liefdesrelatie? Nee. 

Beeld: GettyImages

Lees het hele verhaal in Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.