Gordons biografie heeft veel stof doen opwaaien. Veel BN'ers zijn boos op de presentator door verhalen die in het boek staan. Marcel Langedijk, de journalist die de biografie schreef, had de kritiek wel verwacht.

Verzonnen verhalen?

Marcel en Gordon spraken in een jaar tijd twintig keer af. Het resultaat is een indrukwekkende biografie over het leven van de presentator. Het boek heeft veel mensen, waaronder Gerard Joling en John Ewbank, boos gemaakt. Zo wordt Gerard afgeschilderd als narcist en John zou met Gordon hebben gemasturbeerd en porno hebben gekeken. Zij doen Gordons verhalen af als 'onzin'. "Ik heb echt niet alles klakkeloos aangenomen wat Gordon zei," vertelt Marcel tegenover LINDAnieuws. "Het stuk over Marc van der Linden, daar stond ik ook van te kijken. Ik heb hem meerdere keren gevraagd het verhaal te vertellen, om te checken of het écht zo is. Maar Gordon bezwoer me keer op keer: 'Jongen, geloof me, dit is de waarheid, het is geen verzonnen verhaal.'"

Niet compleet

Volgens Marcel wilde Gordon gewoon graag zijn verhaal vertellen: "Want voor het geld hoeft hij het niet te doen". De journalist claimt dat er nog veel meer schokkende verhalen zijn die niet in de biografie zijn gekomen. "Het zijn wezenlijke onderdelen uit zijn leven en als hij niks hierover had gezegd, was het boek teleurstellend geweest. Niet eens álles staat in het boek," aldus Marcel.

Beeld: Edwin Smulders

Gordon heeft de zaak tegen zijn ex Kevin B. gewonnen. De rechter stelde vast dat Gordon wel degelijk “een affectieve en seksuele relatie” had met de arts in opleiding uit Almere.

Relatie

Kevin mag zijn relatie met de entertainer niet meer ontkennen. De voorzieningenrechter van de rechtbank in Lelystad baseerde zich op “duizenden WhatsApp-berichten” tussen de twee. Gezien de hoeveelheid en de inhoud van de berichten is volgens de rechter “niet vol te houden” dat er geen sprake was van een relatie. Het contactverbod dat Kevin eiste, komt er niet. De entertainer nam na 3 maart geen contact meer op met de arts in opleiding en verklaarde twee weken geleden in de rechtbank dat hij geen contact meer zal zoeken met Kevin. Dat vindt de rechter voldoende.

Dwangsom

Ook de rectificatie waar Gordon om vroeg, komt er niet. Die is “niet meer nodig”. Wel bepaalde de rechter dat Kevin zijn relatie met Gordon niet meer mag ontkennen. Doet hij dat wel, dan moet hij een dwangsom van 5000 euro betalen. Kevin spande het kort geding aan en eiste aanvankelijk dat alle verwijzingen naar hem van Gordons social media verdwenen. De entertainer haalde al snel alle posts over Kevin weg en daarmee leek de zaak van de baan. Maar de arts in opleiding beweerde dat Gordon hem stalkte en stapte toch naar de rechter in de hoop dat de entertainer een contactverbod kreeg. Gordon eiste op zijn beurt een rectificatie, omwille van zijn reputatie.

Bedrogen

Gordon stelde Kevin in februari voor als de man van zijn leven. Al snel bleek dat de entertainer niet de enige was die dacht een relatie te hebben met de arts in opleiding uit Almere. Gordon voelde zich bedrogen, “in mijn emotie” sloeg hij Kevin en zwaaide hij met een mes. De entertainer wilde tekst en uitleg, maar de Almeerder verbrak alle contact. Daarom nam Gordon ook contact op met vrienden en familie van Kevin.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

Linda de Mol heeft voor haar dochter Noa een dubbel benedenhuis gekocht in het centrum van Amsterdam. Het optrekje is 143 vierkante meter, meldt de website Bekendeburen.

Peperduur huis

Het huis beschikt over vier kamers, twee balkons en een patio. Een keuken zit er nog niet in, die moet nog worden geïnstalleerd. Linda betaalde volgens de website 875.000 euro. Eerder hielp de presentatrice ook zoon Julian aan een huis in de hoofdstad. De 18-jarige Noa is op papier voor eenderde eigenaar van de woning.

Beeld: Edwin Smulders