De nieuwe reeks Big Brother gaat van start in januari. Het Big Brother-huis staat in Nederland en aan de serie doen zeven Nederlanders en zeven Belgen mee.

Dat heeft presentatrice Geraldine Kemper dinsdag verteld in de Coen & Sander Show op Radio 538. RTL maakte dinsdag bekend dat Kemper het programma gaat presenteren samen met de Vlaamse dj Peter Van de Veire. Het programma zal dagelijks te zien zijn bij RTL5; de 24/7 livestream zal worden uitgezonden op Videoland.

Article continues after the ad

1999

Het iconische programma werd in 1999 voor het eerst uitgezonden op Veronica. De reeks, waarin de bewoners van een afgesloten huis in Almere 24 uur per dag werden gevolgd, ontpopte zich tot een hype. De finale werd bekeken door meer dan 3,5 miljoen Nederlanders. Er volgden nog vijf, minder succesvolle seizoenen op Veronica, Yorin en Talpa.

Presentatoren

De eerste serie werd gepresenteerd door Rolf X. Wouters en Daphne Deckers. Bij de latere reeksen werd het stokje overgedragen aan Beau van Erven Dorens, Patty Brard, Martijn Krabbé, Bridget Maasland en Ruud de Wild.

Bron: ANP | Beeld: RTL

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.