Het doet Estelle Cruijff veel verdriet om haar vader Henny, de broer van Johan, die aan de ziekte van Alzheimer lijdt, te zien aftakelen. De hoop is nu gevestigd op een nieuw medicijn dat deze aftakeling mogelijk zou kunnen afremmen. 

Het contact van Estelle Cruijff met haar 74-jarige vader Henny is jarenlang slecht geweest. In het verleden maakte Henny zich nog weleens boos over het (liefdes)leven van zijn dochter. Maar inmiddels is de relatie tussen Estelle en Henny, die aan de ziekte van Alzheimer lijdt en in een verzorgingshuis woont, helemaal hersteld.

Article continues after the ad

Niet praten

‘Mijn vader is stabiel, maar dat wordt niet beter,’ vertelde Estelle eerder aan Story. ‘Hij herkent me nog wel. Maar hij kan niet meer praten. Hij kan wel lezen, dus dat doet hij veel. Het is heel moeilijk om hem zo te zien. Ik bezoek hem zo vaak mogelijk. Ik zie aan zijn lichaamstaal dat hij blij is als ik binnenkom en verdrietig is als ik weer wegga. Ik zeg dan altijd: Pap, ik kom terug. Maar het afscheid blijft toch altijd pijnlijk.’

Medicijn

De ziekte van Alzheimer heeft als gevolg dat mensen langzaam aftakelen en steeds meer dingen vergeten. Dat is voor zowel Henny als Estelle erg pijnlijk, maar mogelijk biedt een nieuw medicijn uitkomst. Uit een recent Amerikaans onderzoek is gebleken dat er mogelijk een medicijn is dat het denkvermogen, maar ook het dagelijks functioneren van alzheimerpatiënten, minder hard achteruit doet gaan. Mocht het medicijn effectief blijken en ook in Europa verkrijgbaar worden, dan is dat goed nieuws voor Henny en zijn dochter Estelle. 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 44 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.